Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Pan Dr napisał:

Jesli chodzi o ciaze po zabiegu konizacji LEEP to odsetek zakladanych szwow okreznych na szyjke jest nieporownywalnie mniejszy niz w przypadku konizacji skalpelem. Jesli chodzi o miesiaczki to faktycznie przyczyna moze lezec w zaburzeniach hormonalnych. Sugerowalbym sprawdzic poziom hormonow tarczycy.

Równiuteńko rok temu badano mi hormon tarczycy i wyszło OK. Czy mogło się to zmienić tak szybko??? Czy któraś z Was zna się na tym?
  • 11 lat temu
    4lexi póki co OK :) w sumie wynik miał być za 2-3 tyg. Dziś mija 2, ale chyba za wczas, jeszcze nie dzwonię czy już jest, zaczekam do przyszłego tygodnia :) 3mam kciuki i daj znać :)

Znalazłam na FB profil Dr który robił mi konizację i zadałam mu kilka pytań jeszcze :)
    Jakby któraś chciała ciekawostki to zapraszam: http://tnij.org/i7i1ujx

• 11 lat temu
    Jestem jestem tylko po cichu was podglądam ;) mnie ostatnio jakaś chandra dopadla, czarne myśli i w ogole :) w piątek jade po wynik w koncuuu.
    Goi sie chyba dobrze bo w końcu przestalo ze mnie "ciec". A u Ciebie jak tam? mam nadzieje że wszystko ok :) i kiedy w koncu odbierasz wynik?

Izka gratulacje dwójeczki :) Mala mi trzymam kciuki, będzie wszystko ok! :)
  • 11 lat temu
    Ja mam dostać okres w sobotę (to takie moje 28 dni). W sumie brzuch już boli, cycki też nabrzmiały :) no ale zobaczymy czy się nie przesunie.

4lexi a Ty gdzie się podziałaś? Jak Twój stan i przebieg gojenia???

Mala mi trzymam kciuki!!!! :))))
  • 11 lat temu
    Olga a u Ciebie jak z tym okresem?Powiem ci ze po konizacji te okresy sa mega dziwne...jakies plamienia przed..a cykle sa juz nie takie regularne.
  • 11 lat temu
    Mala mi...strasznie mocno trzymam kciuki!! Musi byc dobrze!!musi!!!!
  • 11 lat temu
    Wyniki będę miała w środę czyli jutro , mam dzwonić po 12 .......
    Kurde zaczynam panikować znowu .......
    No nic zobaczymy
  • 11 lat temu
    Mała Mi jak po wizycie? kiedy wynik?
  • 11 lat temu
    Cześć dziewczyny
    Nie pisałam pare dni , bo nie było o czym , idę dzis na kontrolna cytologię po leczeniu Gynalginem i mam nadzieje ze dołączę do grona dziewczyn z II ale niestety nie mam dobrych przeczuć , czuje ze będzie III i LSIL i znowu zabieg kolejnego skrócenia szyjki ......
    Nawet nie boje sie wyniku ale martwię sie ze będzie zły wynik , martwię sie ze dotychczasowe zabiegi leczenie nie przyniosło żadnych efektów
    No nic maszeruje dzielnie i dzielnie będę czekać na wynik i zobaczymy.......
    Pzdr
  • 11 lat temu
    Hej dziewczyny
    Ja miałam konizacje 23 stycznia, okresu nadal brak tylko jakies takie skąpe plamienia, raz ciemne brunatne raz jakby świeżą krwią...okresu nie mam od 31 grudnia, troche dziwne...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat