Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Izka gratulacje i zazdroszczę tak bardzo wyników
    Ja idę w poniedziałek na cyto i ciekawa jestem co wyjdzie
  • Izka gratuluję :-)

Zoe ja od 2 dni lekko krwawię, nie wiem czy tak ma być, ale pewnie tak. Okres planowo 1 marca no i brzuch pobolewa, poza tym czuję się dobrze :)

Pozdrowienia dla Wszystkich :-)
  • 11 lat temu
    Witajcie!
    Piękniutka,czyściutka dwójeczka....To wynik mojej cytologi!
  • 11 lat temu
    Zoe kochana
    Jestem na cyto umówiona na poniedziałek na godz 11
    I popołudniu polecę zrobic kolposkopie ale u innego lekarza
  • 11 lat temu
    Czesc dziewczyny co u Was slychas?
    Kobitki po zabiegach....jak sie czujecie? kiedy wyniki?
    Mala mi kiedy idziesz na cyto? no i znow stres....:(
    Ja niebawem okres i znow sie umawiam do onkologa-a tam znow cyto...ale podejde do tego troszke sopkojniej-bo przeciez tydz temu odebralam cyto i byla dobra,wiec przez 3 tyg nie moze sie nic zmienic,cooooo?:):)
  • 11 lat temu
    Takie to nasze życie... kontrole badania i tak w kółko-polubić to trudno ale przyzwyczaić się można.
  • 11 lat temu
    Witam serdecznie , pozdrawiam cieplutko
    U mnie w domu już po chorobie , wszyscy zdrowi
    A co u mnie ? Właśnie dostałam okres i teraz czekam 3-4 dni i potem lecę robic kolejne badania : cytologię , dna hpv , kolposkopie ........i znowu nerwy i czekanie na wyniki .......
    Nie fajne to wszystko , ale cóż jak trzeba to trzeba
    Pozdrawiam was kobietki
  • E nie, ja tak liczę 3 tyg. od operacji to wypada 4 marca, więc myślę na spokojnie 7 jechać :)
    Mi pierwsze co to właśnie poziom prolaktyny zbadali i wyszło w normie, więc dalej była kolposkopia i cała historia wyżej. Tak myślę już teraz, że gdyby nie ten okres dziwny to nie poszłabym chyba na cytologię wtedy, bo rok wcześniej byłam. Teraz widzę, że chyba w odpowiednim czasie znalazłam się u lekarza. Nie chcę wiedzieć, kiedy okazałoby się, że jest za późno.
    W takim razie będziesz miała wynik wcześniej ode mnie! Trzymam kciuki zatem :)
  • 11 lat temu
    Dopiero 8 marca masz mieć wyniki? moje już będą w poniedzialek za tydzień ale odbiore je dopiero kolo nastepnego piątku. Skoro wynik wypada Ci w taki dzień to już wiadomo, że musi być dobry :D
    A co do hormonów to najlepiej jakby dobry w tym temcie ginekolog Cie pokierowal
  • Poza lekkim bólem głowy nic mi już nie jest :) Zastanawiam się teraz czy po tym wszystkim mój okres wróci do normalności czy dalej będzie taki skąpy i będę musiała szukać przyczyn hormonalnych. Nie mam pojęcia w ogóle jakie hormony dalej badać.
    Tak sobie myślę, że nasze wyniki to będzie "prezent" na 8 marca :) A wypada w sobotę, to może 7 marca się przejadę do Krakowa, wcześniej oczywiście zadzwonię czy już są :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat