Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Zoe u mnie prolaktyna wyszła w normie. Tylko mój okres to już od roku przed konizacją taki skąpy i jak nie okres. Zobaczę teraz po wszystkim jak będzie wyglądać.
-
Migrenka a propo wynikow z tarczycy...to przez rok owszem mogly sie zmienic.Ale za cylk odpowiadaja tez i inne hormony...-nie tylko tsh.Moze byc zaburzony progesteron albo cos z prolaktyna i dlatego sa te okresy takie jakis,,dziwaczne,,Ogolnie to duzo dziewczyn pisze ze po konizacji wlasnie miesiaczki sie zmieniaja...
Dziewczyny piszcie jak wyniki z konizacji!
:):)
-
Mala mi-a ja umieralam ze strachu prawie 2 tyg...maaasakra! ja tez tak chce....:):)
Teraz luz-blues,drink w łape i relax!!! ;)
Ja niebawem Kielce....brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.Ale musi byc dobrze-co nie??
-
-
Zoe dzięki i wogole dziękuje Wam za wsparcie i pamięć , i wiem ze trzymalyscie kciuki baaaardzo mocno
Ja jestem bardzo szczęśliwa , czuje sie dzis jakby ktoś zdjął mi wagon z węglem z pleców
Idę 5 marca do swojego lekarza pokazać mu wynik i no musimy podłączyć te bakterie .....ale to już pikus
-
Ja miałam cytologię i miałam robiona w szpitalu w poradni ginekologicznej
A ze usmiechnelam sie do Pani co odczytuje rozmazy to mi zrobiła szybko
Ja tez wiem ze jak robisz prywatnie to czeka sie do 15 dni , bo oni wysyłają do laboratoriów itd......a tu miałam wszystko na miejscu
Poprzednia cyto tez miałam po trzech dniach
-
Użytkownik @Mala mi napisał:
Wyniki będę miała w środę czyli jutro , mam dzwonić po 12 .......Kurde zaczynam panikować znowu .......No nic zobaczymy
MALA MI to ty mialas cytologie tak szybko zrobiona?? przewaznie na cyto czeka sie 2-czasem 3 tyg nawet.Ja zawsze mam po 10 dniach...To Ty mialas kolposkopie czy cytologie-bo kurka juz zglupialam :):)
-
Mala mi...a to dzis mialas odbior cytologii?? bo ja myslalam ze dopiero idziesz ją zrobic...
Kurcze czy ja cos przeoczylam???
Mala......GRATULACJE! TERAZ TYLKO BEDĄ TAKIE!:*
-
Kobietki !!!!!!!!! PIĘKNA CZYSTA II gr bez żadnych zmian i komórek nowotworowych
Jestem w klubie "dwójek" HURRA
Mam tylko nadal obfita flore bakteryjna , ale czort z nią -wyleczymy
Jak sie dowiedziałam przez telefon o tym wyniku to sie poryczalam strasznie !!!!!!!!!
-
Pan Dr napisał:
Jesli chodzi o ciaze po zabiegu konizacji LEEP to odsetek zakladanych szwow okreznych na szyjke jest nieporownywalnie mniejszy niz w przypadku konizacji skalpelem. Jesli chodzi o miesiaczki to faktycznie przyczyna moze lezec w zaburzeniach hormonalnych. Sugerowalbym sprawdzic poziom hormonow tarczycy.
Równiuteńko rok temu badano mi hormon tarczycy i wyszło OK. Czy mogło się to zmienić tak szybko??? Czy któraś z Was zna się na tym?