Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
W cytologi mam cin2 lub cin3 lub cis z wycinkow cin3
-
Bo zastanawiam się czy skoro u mnie jest Cin 3 z wycinkow to rzeczywiście po konizacji może wyjść gorzej..
-
tzn. z tych co się robi podczas kolposkopii
-
tzn. z tych co się robi podczas kolposkopii
-
a z wycinków przed operacją co Ci wyszło??
-
I skończyło się u Ciebie na operacji?Ale masz wycieta szyjke czy wszystko?
-
Co oznacza 1B1 w cytologii? To nie jest oznaczenie stadium nowotworu??
-
Dzięki dziewczyny :)
Jestem juz po badaniach, ciśnienie, krew, usg. Właśnie podpisałam zgodę na konizacje chirurgiczna szyjki macicy wyłyżeczkowanie kanału szyjki... (i tu dalej rozczytac nie umiem).
Pytałam o to pod pachą, kazał obserwować. W razie czego to do rodzinnego po skierowanie do onkologa.
Ale mówił też ze to może być coś od kanałów potowych. Trochę dziwne, bo nawet okiem nie rzucił.
-
Trzymaj się.Ja mam wyniki na początku tygodnia i też się boję.U mnie Cin 3 pokazała i cytologia i wycinki i tak sobie myślę że gdyby było dużo gorzej to przecież patolog by to widział już w tych wycinkach..Napisz po zabiegu jak się czujesz.Agnieszka76 a jaki miałaś wynik cyto wycinkow i jaki wynik po konizacji?
-
Wiem ze chcecie mnie uspokoić. Dziękuję.
Ale tak najbardziej boję się tego co będzie później. Boje się wyników. Że jest gorzej niż cin3 :/
A czy któraś z was miała przy tym problem z węzłami chlonnymi? wyczulam gulkę pod pachą. Trochę w dziwnym miejscu bo trochę dalej od zagłębienia.
Miesiąc temu robiłam sobie usg piersi, wyniki dobre. doktorek jeździł mi tym usg tez po pachach. Możliwe że przegapił? A może to co wyczulam to już nie strefa węzłów...