Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Koytko spokojnie. Ja też bardzo się stresowałam przed konizacją, a zniosłam ją lepiej niż wycinki, które miałam niestety pobierane w znieczuleniu miejscowym. trzymam kciuki za pomyślny wynik histpat.
-
Jest tu ktoś? jutro jadę do szpitala, aż mnie mdli ze stresu.
-
-
wysłało się dwa razy ,nie wiem czemu :P
bede pisac :)
-
dziękuję. też miałam łyżeczkowanie z kanału.
w piątek mam być na czczo do jakiś badań. mam nadzieję że tylko krew pobiorą. a w poniedzialek zabieg w narkozie. wtorek wypis.
lekarz pytał czy biorę jakieś leki, kazał odstawić antykoncepcyjne. z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć że biorę witaminki... :] magnes witC tran... myślisz że powinnam odstawić też? hmm... :P
-
To chyba nie ma większego wpływu.Zrobią Ci pewnie morfologia jak każą być na czczo.Dawaj znać na bieżąco jak u Ciebie!
-
dziękuję. też miałam łyżeczkowanie z kanału.
w piątek mam być na czczo do jakiś badań. mam nadzieję że tylko krew pobiorą. a w poniedzialek zabieg w narkozie. wtorek wypis.
lekarz pytał czy biorę jakieś leki, kazał odstawić antykoncepcyjne. z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć że biorę witaminki... :] magnes witC tran... myślisz że powinnam odstawić też? hmm... :P
-
Nie martw się.Będzie ok.Dla mnie najwiekszym stresem było czekanie na wyniki histo po kolposkopii choć teraz też się denerwuje.Liczę ze wyniki po operacji potwierdzi tylko to co już wiem.No i liczę się z tym że jeżeli się okaże ze linia cięcia nie będzie czysta będę musiała znów jechać docinac...
-
Ja miałam zabieg o 18 na drugi dzień o 11 już byłam w drodze do domu.
-
No ja mam dwójkę dzieciaków w tym 1,5 rocznego malucha.Na chodzie jesteś od razu.mnie bardzo bolało zaraz po przebudzeniu z narkozy.Podobne bóle do skurczu porodowych.Ale po 2h już było ok.Miałam wysoką konizacje w karcie mam wpisane ze amputacja sturmdorf czy jakoś tak zostawili kawałek szyjki .Ale u mnie zmiany wchodziily w kanał.Wylyzeczkowali mi go.Nie można dźwigać przez ok. miesiąc.Ja mam dwa szwy więc pewnie dlatego żeby nie puściły.Ogólnie nie jest źle.Trochę na początku ciągnie podbrzusze.