Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Koytko spokojnie. Ja też bardzo się stresowałam przed konizacją, a zniosłam ją lepiej niż wycinki, które miałam niestety pobierane w znieczuleniu miejscowym. trzymam kciuki za pomyślny wynik histpat.
  • 9 lat temu
    Jest tu ktoś? jutro jadę do szpitala, aż mnie mdli ze stresu.
  • 9 lat temu
    .
  • 9 lat temu
    wysłało się dwa razy ,nie wiem czemu :P bede pisac :)
  • 9 lat temu
    dziękuję. też miałam łyżeczkowanie z kanału. w piątek mam być na czczo do jakiś badań. mam nadzieję że tylko krew pobiorą. a w poniedzialek zabieg w narkozie. wtorek wypis. lekarz pytał czy biorę jakieś leki, kazał odstawić antykoncepcyjne. z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć że biorę witaminki... :] magnes witC tran... myślisz że powinnam odstawić też? hmm... :P
  • To chyba nie ma większego wpływu.Zrobią Ci pewnie morfologia jak każą być na czczo.Dawaj znać na bieżąco jak u Ciebie!
  • 9 lat temu
    dziękuję. też miałam łyżeczkowanie z kanału. w piątek mam być na czczo do jakiś badań. mam nadzieję że tylko krew pobiorą. a w poniedzialek zabieg w narkozie. wtorek wypis. lekarz pytał czy biorę jakieś leki, kazał odstawić antykoncepcyjne. z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć że biorę witaminki... :] magnes witC tran... myślisz że powinnam odstawić też? hmm... :P
  • Nie martw się.Będzie ok.Dla mnie najwiekszym stresem było czekanie na wyniki histo po kolposkopii choć teraz też się denerwuje.Liczę ze wyniki po operacji potwierdzi tylko to co już wiem.No i liczę się z tym że jeżeli się okaże ze linia cięcia nie będzie czysta będę musiała znów jechać docinac...
  • Ja miałam zabieg o 18 na drugi dzień o 11 już byłam w drodze do domu.
  • No ja mam dwójkę dzieciaków w tym 1,5 rocznego malucha.Na chodzie jesteś od razu.mnie bardzo bolało zaraz po przebudzeniu z narkozy.Podobne bóle do skurczu porodowych.Ale po 2h już było ok.Miałam wysoką konizacje w karcie mam wpisane ze amputacja sturmdorf czy jakoś tak zostawili kawałek szyjki .Ale u mnie zmiany wchodziily w kanał.Wylyzeczkowali mi go.Nie można dźwigać przez ok. miesiąc.Ja mam dwa szwy więc pewnie dlatego żeby nie puściły.Ogólnie nie jest źle.Trochę na początku ciągnie podbrzusze.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat