Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Witajcie może któraś z Was była w podobnej sytuacji. 19 listopada br. miałam amputowaną szyjkę macicy i cały czas krwawię raz mniej a raz bardziej i przy tym bardziej mocno się stresuję, nie wiem czy to normalne. Proszę jeśli któraś z Was miała podobnie to napiszcie nie mam z kim porozmawiać na męża też nie mogę liczyć bo udaje głupka .Pozdrawiam
-
Wyniki dziś odebrałam..
Stożek chirurgiczny wysokość 3cm głębokość 2cm. Materiał skrojono w całości uzyskując 8wycinków.
Wynik : cin3, hsil.. Excisio completa.
Endocervix normalis.
Znaczy...będzie dobrze :)
Jutro do mojej ginekolog lecę z wynikiem.
Jak się domyślam to żeby ustalić częstotliwość dalszych cytologi.
-
I dziękuję za te kciuki. Trzymaj mocno, każdy trzymany porządnie kciuk mi się teraz przyda :)
-
Mój wynik z wycinków to cin3. Mam zdjęcia z kolposkopi, i to one najbardziej mnie przeraziły. Oczywiście od razu zaczęłam szukać w necie. Podręcznikowy przykład obrazu raka szyjki. ;(
Taka plama o ostro zakończonych krawędziach.
Bardzo teraz tylko chcę żeby wyniki potwierdziły ten cin3. Marzę o tym. I żeby powiedzieli że udało się wszystko wyciąć.
-
Koytko- bądź dobrej myśli, doskonale wiem że łatwo sie mówi, że ma się przed oczami tylko to co najgorsze.....ja mialam po kolposkopi cin2/cin3. Jak juz wycieli kawałek szyjki to w histopacie było Cin2 wyciete w całości od tamtej pory cytologia tylko plynna najpierw co 3miesiace przez pierwszy rok potem 4m przerwy 6 m....i kazda cytologia to stres....trzymam kciuki aby wynik byl oki
-
Asia28... Idealne wyczucie czasu :) dziękuję że się odezwałaś.
Mam dziś okropny dzień, jeden z tych gdzie czekając na wyniki trudno myśleć pozytywnie.
To ja pytałam... Dlatego bardzo mnie to ucieszyło że jesteś :)
Jeszcze 11dni i powinnam wiedzieć co za cholerstwo we mnie siedziało. (czas przeszły celowo użyłam ;)
-
Czesc Dziewczyny oddzywam sie tutaj bo któraś z was zadała Pytanie co z tymi dziewczynami co pisały tu 2/3 lata temu....otóż jestem jedną z nich, w lutym minie 3 lata od złej cytologi....Nie piszemy tutaj ponieważ razem z dziewczynami założyłyśmy sobie prywatną grupe na facebooku i tam piszemy i mamy sie dobrze...:-) jedna z nas właśnie niedawno została szczęśliwa mamusia :-).
Katarzyna1988 - co ile robilas cytologie po konizacji czy to byly plynne czy normalne??
-
Witajcie dziewczyny :) mam 27 lat, niecałe 3 lata temu wykryto u mnie raka szyjki macicy nieinwazyjnego, miałam zrobioną konizację metodą Sturmdorfa, wyniki były ok linia cięcia była czysta.
Po prawie 3 latach dzwoni Pani z przychodni po cytologii, że wynik znów są złe :( boję się, nie wiem co mnie czeka tym razem, usunięcie macicy? na samą myśl szaleję, myslałam, że będe miała jeszcze dzieci :(:(
-
Hej :) już w domku.
Dostała któraś z was po konizacji Diclofenac gsk czopki?
Mam też Cicatridina -mam to drugie brać od soboty przez 10dni dopochwowo. To pierwsze właśnie nie wiem, chyba tylko wtedy jak będzie bardzo boleć... Hmm. Bo też coś przy wypisie mówiły ze na zwykłe bóle to i apap pomoże.
-
Hej dziewczyny. Jestem świeżo po konizacji. Opowiem w skrócie.
Wczoraj rozmowa z anestazjologiem.
Na wieczór dostałam tabletkę na sen.
Rano tez coś na nerwy. Koło 14:15 poszlm na blok. Tam dostałam zastrzyk. Ciut coś tam pamiętam... uczucie wziewnika w środku, potem nic.
Obudziłam się w moim pokoju. Z królowka przeciwbolowa. To było koło 15:00
17;00 kolacja. Teraz leżę.
Ból jak przed miesiączka.
Nie krwawie na razie. Tylko lekko ciapi...