Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Olenka Ja wierze ze jutro sie milo zaskoczysz a jak nawet cos wyjdzie to nie koniecznie wszystko musi sie konczyc konizacja ... Duzo zmian leczy sie farmakologicznie... Nie bojaj,nie bojaj <3 <3 <3
-
Hmm to jutro dzwonie. Ufff ciezko ciezko ciezko :(
-
(kurcze za szybko wcisnelam wyslij, tak wiec dokoncze) a ze wynik byl dobry to lekarz udziel mu info.Kaa fajna historyjka ;) nie czesto sie tak zdarza ;)
-
Hejka ;) Olenka do mnie po wycinkach przyszedl list ze mam sie zglosic po wyniki, ale przyszedl list dzien po jak je odebralam, akurat bylam w miescie w ktorym mi pobierali wycinki a ze bylo 2 tyg. Po to poszlam i sie spytalam czy juz sa wyniki, ale za to po wynik po konizacji poszedl juz maz ;) Ja sie nie odwazylam, a ze wynik byl d
-
Kaa rzeczywiscie zabawne haha to jak aniol stroz <3
-
Olenka88 coś śmiesznego Ci powiem/otóż moje wyniki po biopsjach, po konizacji i po operacji przekazywała mi jedna i ta sama kobieta z przychodni onkologii w szpitalu.Co więcej ta sama kobieta wiozła mnie na salę operacyjną kiedy jechałam na konizację/zupełnie przypadkowo akurat zjawiła się na oddziale.... Jak w lipcu byłam za granicą i pytałam czy jeśli Ona do mnie dzwoni z kiepskimi wynikami po konizacji to czy muszę wcześniej wracać to mi powiedziała, żebym korzystała z urlopu na maksa bo tydzień mnie nie zbawi a stan psychiczny jest nieoceniony. W rezultacie tego wszystkiego śmiałyśmy się wspólnie jak po tym wszystkim już wychodziłam (po operacji) ze szpitala. Powiedziałam,że jej głosu i twarzy nie zapomnę do końca życia. Taka to w sumie wesoła historyjka. Może być na wesoło ? Może. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że mieszkam w jednym z największych miast w Polsce a tu taki zbieg okoliczności.
-
Pewnie wyobrazacie sobie jak ciezko bedzie mi wybrac nr. ;( mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle. <3 <3 w kazdym badz razie juz nie moge sie doczekac az bede po... Milej niedzieli moje Kochane <3
-
Pewnie wyobrazacie sobie jak ciezko bedzie mi wybrac nr. ;( mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle. <3 <3 w kazdym badz razie juz nie moge sie doczekac az bede po... Milej niedzieli moje Kochane <3
-
No mi wlasnie kazali dokladnie po 2 tyg zadzwonic samej. A to juz we wtorek <3 bad robilam w Szczecin Zdroje.
-
Byłam pewna, że dzwonią z wynikami tylko gdy wyniki są nie takie jakie być powinny a kiedy są dobre to zwyczajowo są do odbioru po 2 tygodniach ale to pewnie zależy od ośrodka/szpitala/przychodni. ZYCZĘ WAM NAPEŁNIONYCH PO BRZEGI PUSZEK WOSP W WASZYCH MIASTACH !! Udanej niedzieli.