Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
basiap3001 anestezjolog ma sporo do powiedzenia w temacie, jeśli chodzi o mnie to w kręgosłup NO WAY.
-
Ja juz znieczulenie w kregoslup mialam przy cesarce. Da sie przezyc, nie boli ale ciezko sie oddycha- przynajmniej mi bo czulam jakby pluca mi tez zostaly znieczulone hehe. I smiesznych tekstow lekarzy nie zapomne do konca zycia haha
-
Kaa mi nie proponowali, ale Ja bym sie nir zdecydowala w kregoslup.Tak jak Ty nie chcialam slyszec ani widziec :) po drugie jakos boje sie tych znieczulen w kregoslup :)
-
Moja konizacja trwała do 30minut i miałam znieczulenie całkowite dożylne. Zdecydowanie prosiłam żeby nie w kręgosłup, nie chcę nic słyszeć ani widzieć.Powiedziałam, że się boję i będę spokojniejsza jak zasnę i obudzę się po wszystkim. Lekarze też ludzie :D
-
Nie mam napisane czy w kanale czy na tarczy
-
Olenka witaj w gronie cinow... ;) Olenka bardzo podoba mi sie Twoje podejscie ;* a czy na wyniku masz napisane czy cin jest na tarczy? Czy tez w kanale?? Buziaki ;)
-
Ale i tak ciesze sie przeogromnie bo noe ma az takiej tragedii. Zrobic zabieg i badac sie i badac!!!! Kocham zycie <3 <3 <3
-
Kaa dziekuje. Powiem Ci ze juz troche lzej bo przynajmnirj wiem co mnie czeka. Mowili ze sprawdza czy to zabieg bedzie szybki czy dlugi. Jezeli szybki to narkoza krotkotrwala dozylna jesli dluzszy to zastrzyk w kregoslup, taki jak do cc. Musze sie nabiegac na zapas <3 <3 hihi
-
Olenka88 to teraz się postaraj nie denerwować żeby czasem z nerwów nie dostać wcześniej miesiączki albo później, wtedy termin pójdzie do lamusa. Daj na luz (wiem dokładnie, że łatwo się radzi), ale ja wiem co przed Tobą i nie martw się. Konizacja jest w znieczuleniu, bólu nie odczujesz. Trzymam kciuki.
-
Witam Kobietki. Wlasnie wrocilam. Za Wasza namowa zadzwonilam dzis. Uslyszalam- Prosze sie stawic osobiscie po wyniki. Malo zawalu nie dostalam- bo mowili ze jak wynik bedxie ok to tata bedzie mogl go odebrac, a tu- OSOBISCIE. Basiap3001 hehe ja dostalam kartke kkartke A5. Haha wynik Cin II. Konizacje mam 25.01 bo czekam na miesiaczke. Nie ma tragedii ale i tak boje sie troszku. <3 <3 ;(