Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    basiap3001 u mnie deszcz i szaruga. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie kontrolnej po mojej październikowej operacji.Bałam się jak cholera bo wiadomo, że samo badanie miłe nie jest a tu jeszcze stresik pooperacyjny.Wszystko świetnie się zagoiło,pobrała mi wymaz i muszę czekać na wynik ale po rozmowie z lekarką jestem dobrej myśli. USG ok, mammografię robiłam kilka miesięcy temu więc mogę spać spokojnie.No to pa pa
  • Puk puk ;) no fajnie tydzien zaczynacie, zadna nie zajrzy nooooooo ;) ;) u nas w koncu snieg, duuuuzo sniegu jupi ;)
  • Czesc dziewczyny <3 Olenka do mnie zadz pp tygodniu ze mam sie zglosic na dalsze leczenie...Trzymam mocno kciuki bedzie dobrze :)
  • 9 lat temu
    paula92 dzień w dzień mam taką właśnie nadzieję, miłego dnia dziewczyny B)
  • 9 lat temu
    basiap3001 pewnie,wynik Olenki się kurzy jak cholera i tylko Im zawadza taka kartka A4... :D :D :D
  • Oleńka wszystko będzie dobrze zobaczysz ;-) ja również trzymam kciuki i powodzenia.Kaa ktoś nad Tobą czuwa ;-)
  • Dziękuję Kobietki moje kochane. Jestescie wspaniale. Tyle cieplych slow ze az plakac ze szczescia sie chce. Normalnie kocham Was drogie Panie. Dobranoc. <3 <3 <3
  • Oleńka wszystko będzie dobrze zobaczysz ;-) ja również trzymam kciuki i powodzenia.Kaa ktoś nad Tobą czuwa ;-)
  • Kaa dziekuje, pewnie,ze pozdrowie ;) jest bardzo dzielny ;) Ja jestem panikara a on zawsze mnie sprowadza na ziemie. Kaa, ale Ty tez jestes dzielna i to bardzo ;) wszystkie jestescie...Olenka Kaa ma racje rzadko kiedy szpitale wysylaja zawiadomienie listem jak u mnie...gdzie nie czytalam to zawsze dzwonia, wiec jak dobry wynik to pewnie kurzy sie na biurku.
  • 9 lat temu
    Olenka88 posłuchaj starszej koleżanki: jak nie dzwonią to dobrze bo to znaczy, że gdzieś Twój dobry wynik leży na półce bo to nic strasznego. Na moje nieszczęście to Oni zawsze dzwonili do mnie bo ja akurat miałam wyniki kiepskie a nawet złe. A teraz zobacz gdzie jestem/miewam się całkiem nieźle. Na wszystko jest rada, jak w porę się człowiek zreflektuje to znajdzie się rada naprawdę na wszystko. Basiap3001 a czy ja już Tobie pisałam, żebyś pozdrowiła swojego dzielnego męża?Dobranoc aniołki na noc.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat