Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
jezyk321jestes po operacji czy przed?
-
Jezyk321 pamiętam ta krzywą :D Ale na mnie nie zrobiło to wielkiego szału. Wcisnelam cala cytrynę do glukozy. Wypilam, wysiedzialam sie. Wyniki takie ze doktor stwierdzil zeby mi znaczaco ruszyc cukier we krwi to musiałabym ze dwa takie drinki wypić?
-
Ja straciłam zupełnie zaufanie do cytologii, wole zapłacić stówkę za prywatną kolposkopie. I odtąd tak będe robić, "niemożliwą niemożliwością" jest żeby w pół roku zrobił się Cin3. A tak w ramach off topu, siedze teraz jak łajza ostatnia pod laboratorium, wyglądam jakby mnie czołg przejechał. Robie krzywą cukrową. Jedno wkłucie na czczo, drugie po godzinie od wypicia glukozy w stężeniu 75g i teraz czekam jeszcze 20 minut na trzecie wkłucie po 2 godzinach i kurde zasypiam. Jak wypiłam to czyste zło wpłynie, mój "chyba" syn oszalał myślałam,że mi brzuch rozerwie. Chyba wszystkie narządy wewnętrzne wykopał mi w jeden kącik:P
Pozdrowienia:)
-
Niestety dziewczyny ale tak już zostanie, że będziemy miały w tyle głowy, że dzieje się coś złego...ja też tak mam przy każdej kontrolnej cytologii sie boję, że znowu jakieś ciny się tam porobily, tym bardziej, że mi od operacji raz w roku cytologia wychodzi 3, a po wycinkach i łyżeczkowaniu wychodzi, że czysto. Nie wiem czy to czestełyżeczkowanie nie szkodzi jakoś mojej szyjce i macicy? Wiecie moze? może dlatego nie zachodzę w ciążę...ehh ciężko bo tysiąc mysli na minutę się kłebi. Pozdrawiam was laski :D <3 <3
-
Joasia81 ja też mam traume po szpitalu, myślę że od tego też to moje nastawienie :(
-
Nie zawsze są objawy plamienia sygnalizuje ze dzieje się coś nie tak . U mnie było bez objawów
Dona77 gratulacje wyników <3 super wieści
Muszka91 mi się wydaje ze po dokładnym badaniu stwierdzono cin 1.
Ilka tak jak emilyemily napisała wydaje mi się że to strup odleciał. Mi akurat odleciał w trakcie miesiączki a ból nie miłosierny a mam je bezbolesne. Wiec obserwuj w razie czego dzwoń do lekarza niech skontroluja czy wszystko prawidłowo się goi ;)
-
W moim przypadku też tak jest, mam fobię , że nie zdążę wykryć nowotworu w porę, wszystko mnie niepokoi :( ale takie skutki traumy po nieodpowiedniej opiece lekarskiej... u mnie obecnie po usunięciu macicy, jajowodów,mankiwtu pochwy. Leczenie 5 letnie, konizacja, cytologia co 6 miesięcy i nagle biopsja ukazująca rsm :/ i to gruczołowego.... na szczęście w porę...
-
ilka, możliwe, że takie różne objawy jak upławy czy krwawienia pojawiają się w późniejszym stadium. nie warto niczego bagatelizować, najlepiej się przebadać i żyć spokojnie, albo szybko się tego dziadostwa pozbyć! :)
emily, dziękuję, mam nadzieję, że obie dobrze "kminimy" ;) i że faktycznie tak to się potoczyło. skakać z radości będę jak 26 czerwca na wizycie kontrolnej usłyszę to od mojego lekarza :) napisałam też do BIO z prośbą o interpretację wyników. Ile mniej więcej czeka się na odpowiedź?
kaa, super z tym maratonem! będę trzymać kciuki! mi się marzy przebiegnięcie tak oficjalnie chociaż 10 km, ale póki co kondycja pozwala mi na max. 5 ;) teraz po tym zabiegu to w ogóle mam ból tyłka, bo nie mogę za bardzo się ruszać, a już mnie nosi żeby poprawić trochę formę do wakacji.
miłego wieczoru dziewczyny! nie stresować się niczym, bo wszystko będzie dobrze i każda w końcu dostanie swoje pozytywne wyniki! :)
-
dona77 te kciuki mają MOC <3 <3 na wyniki cytologii mogłoby się czekać jednak nieco krócej bo jakieś dwa tygodnie to zdecydowanie za długo jak na nasze nerwy :/ ale idąc za ciosem cytologia będzie na medal.
Iłka jak zobaczysz gdzieś w tłumie zmachaną, zziajaną ale w oczach blask to będę JA. Przy okazji nie pomstuj na zatrzymanie ruchu ;) ;)
Agnieszka76 okrągłe 2 lata od diagnozy i niespełna 2 lata od operacji chcę zrobić to przede wszystkim dla siebie samej ;) Najpierw nocny półmaraton bo atmosfera tego biegu jest niesamowita a we wrześniu plan na całość <3
-
Melduję się po wizycie <3
Lbc pobrana na wynik czekamy.
Usg dopochwowe wszystko ok! :)
Usg piersi wszystko ok!
Badanie ginekologiczne ok!
Kaa, jezyk321, Agnieszka76 dziękuję za kciuki a były mi dzisiaj potrzebne :)
Teraz tylko czekanie na cytologię
Dziękuję kochane <3 <3 <3