Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu

wlasnie tego sie obawiam ze bedzie to przeciwskazanie. Probowalam "zadac pytanie" bo to chyba teraz to BIO? Ale na tel nie jestem wstanie tego obsluzyc. Emily z moim szczesciem przesuniecie to by pewnie bylo za 3 miesiace😃

• 8 lat temu

anusia, z tego co czytam to możliwe że będzie potrzebne leczenie globulkami albo i antybiotykami więc możliwe że termin zabiegu się przesunie :) ale na spokojnie poczekaj co powie lekarz. Napisz do BIO może oni szybciej odpowiadza :)

• 8 lat temu

nie ma mnie na miejscu nie moge isc do lekarza. Jutro mam wyslac mmmsa do poloznej. Ale moze ktoras cos wie? Przepraszam za pare wpizow ale inaczej mi ucina

• 8 lat temu

z posiewu wyszla mi bakteria coli. Nie wiecie czy to dyskfalifikacja z konizacji?

• 8 lat temu

oczywiscie nadal mi sie nie dodaje cala wiadomosc wiec musze pisac po krotce na 10 wiadomosci

• 8 lat temu

katarzyna jest załozona grupa na fb. Tam sie wszystkie mozemy zobaczyc

• 8 lat temu

katarzyna1988,zaczynaj :-)

• 8 lat temu

Oj kobietki kochane 3 ja nawet przez 5 min nie myślałam o tym, żeby opuścić to forum. Nawet nie wiem kiedy minęło to 6 miesięcy z wami i gdyby nie wy to nie wiem jak ciężko by mi z tym wszystkim było. być tutaj i móc kogoś pocieszyć lub pomóc, udzielić rady to jest ogromna radość. bo czuje wdzięczność, że jak ja miałam milion pytań to wszystkie cierpliwie mi odpisywałyście, pocieszałyście i teraz ja jestem dla was :)

pięknego dnia wszystkim, to będzie dobry miesiąc!

• 8 lat temu

ech ja tez jeszcze nie ogarniam tego forum, bardzo ciężko cokolwiek znaleźć i źle się czyta, ale w końcu się wdrożę, a potem znowu zmienią hahaha :P dziewczyny można zdjęcia wklejać może się pokażemy? :D

• 8 lat temu
    anusia662 napisał:

aaaaaaaaaaaaaaDalej nic nie wyszlo. Juz wiecej nie prubuje wrrrrrrrr

Wysłaliśmy do Pani wiadomość na PW aby pomóc w rozwiązaniu problemu. Prosimy o odpowiedź. 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat