Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

witam kobietki

MamaMania32, ja mam potwierdzony testem hpv16mrna, cytologia Asc-h możliwy Hsil,to są obecne wyniki, do tego ze stycznia test p16/Ki67 test ujemny i jutro mam kolposkopię.

Dziewczyny już obliczyłam 23 godziny do wizyty, obym nie dostała okresu, brzuch mnie dalej boli, ale pewno ze sresu, prawidlowo okres powinnam dostać.wśrode, ale stres chyba robi swoje:(

• napisze Wam jak wyszedł histpat 

• Mam wrazenie ze gdyby nie to ze czytam i szybko widzę u siebie pewne niedomagania, mam rękę na pulsie to od razu robię badania do to pewnych rzeczy bym sama nigdy nie doszła z lekarzem pierwszego kontaktu. Całuje Was mocno

• dziękuje za dobre słowo, najsmutniejsze jest to ze u i wirusa i EBV sama znalazłam i walczyłam o to by dowiedzieć się ze mam CIN 1 z lekarzami trochę. Nie mam jednego lekarza prowadzącego narazie, robię wszystko sama bo lekarz pierwszego kontaktu nazwał mój węzeł chłonny czyrakiem. Niestety dużo lekarzy lekceważy ten problem i pisze to majac ojca lekarza. 

• wiem i wiem ale mam jakby dowody na to kto i kiedy i zostawiam to. Wiem jak jest z CIN 1 i moim zmartwieniem są węzły chłonne , OB wyższe, morfologia na bakier i APTT i wirus EBV czyli wysokie p ciała o których dowiedziałam się tydzień temu ,który przyczynia się do chłoniaka wiec mam badania w tym kierunki 

• może to znaczy ze ja mam 39 hpv i zmusiłam już mojego eks do badania i wyszło ze on ma 31 - przepraszam odwrotnie wczoraj napisałam, jestem pod kontrola lekarza i czekamy co dalej. Przy CIN 1 się czeka... to trochę smutne bo jakby na rozwój

• dziękuje :)

Dobre słowa są nam tak potrzebne

Mam hpv 31 i może 39

I wysokie p Ciała EBV , dwa wirusy razem w pakiecie od eks. Węzły chłonne powiększone , czekam co dalek , trzymajcie kciuki tak bardzo mi to potrzebne i trzymam za wszystkich tutaj 

• to nie wyrok. Pewnie będziesz mieć badania w kier wirusa hpv 

Ja mam hpv i jak się okazało EBV

Ktoś mnie zaraził, mam CIN1 i modlę się żeby nie mieć chłoniaka bo mam taka morofologie i przeciw ciała EBV wysokie , a Ty będziesz miec skrócona szyjkę zapewne 

Pozdrawiam

• dona77,nic nie poradzisz jeśli okres wypadnie wcześniej,zadzwonisz i przełożysz kolposkopie ,to już akurat nie zależne od nas,ja też się zawsze martwiłam że anuż okres wypadnie

• 7 lat temu

Latte73 napisałaś wcześniej, że nie ma znaczenia, od doktor też mam taką informację, żeby tylko krwawienia nie było. A co wy jeszcze myślicie dziewczyny, jak to było u was?

No i najgorsze jest to, ze ja mam cykle 26 dni.

w poniedziałek mam mieć kolpo o 17:30. A ja czuje, ze okres z tego stresu mi się przyspieszy i wypadnie to w poniedziałek w 24 d.c. Albo i jutro.

wszystko na to wskazuje bo czuje się jak bym miała dostać okres już od zeslego czwartku jak poznałam wynik cytologi.

Chyba,ze stres jest tak silny, ach nie wiem

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat