Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • Się znajdzie? Samo się nie zgubiło to i samo się nie znajdzie, na moje oko to oni chcą coś zatuszować. Brak słów po prostu. Z tym rzecznikiem dobry pomysł(jeśli w Anglii w ogóle taka instytucja jest) jednak trzeba liczyć się z tym, że w takiej sytuacji z Rzecznikiem będą korespondować zamiast wziąć się za siebie i oddać co nie ich. 

• Tasza jestem tu nowa. Mam CIN 1 ponoć  i krwotoki z dróg rodnych , hpv  czuje się jak w młynie od niedawna. Właśnie leze i czytam ze jesteś bardzo dzielna i nie wolno Ci się poddawać. 

Kochana trzymam kciuki za Ciebie. Jesteś wspaniała i ja w Ciebie wierze. 

Przesyłam Ci wszystko co najlepsze. Dasz radę jesteś wielka, dziewczyny tu super pomagają. Masz moc wsparcia. Ode mnie "nowej" również. Całusy xxxxx

• tasza no bez jaj... 

• Dzisiaj dostałam maila że Pani ma problem ze znalezieniem mojej dokumentacji i jak tylko ja znajdzie to się że mną skontaktuje...

• Masakra, tyle ciąganie żeby odzyskać swoją własność. Chory system.

• Wciąż czekam, dzisiaj będę tam dzwonić... Lekka przesada z tym czekaniem...

• katarzyna1988 napisz jak będziesz coś wiedziała

przyłączam się do anusi662 napisz taszka jak rozwój sytuacji

• Tasza i jak u Ciebie? Odzyskalas dokumentacje?

• jezyk321 napisał:

z tego co mi wiadomo konizacja nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc, z tym ze po konizacji szyjka roznie moze sie zachowac moze rozwierac sie normalnie a moze mimo skurczów nie rozwierac sie wcale i wtedy nie ma bata cięcie

też tak czytałam, tylko ja tej szyjki mam niewielki kawałek,bo wycięto mi większość (konizacja sturmdorfa) i tak jakby ją odtworzyli. w czwartek się pewnie dowiem ile jej zostało

• z tego co mi wiadomo konizacja nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc, z tym ze po konizacji szyjka roznie moze sie zachowac moze rozwierac sie normalnie a moze mimo skurczów nie rozwierac sie wcale i wtedy nie ma bata cięcie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat