Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Agadomini - spokojnie to tylko cin/cis a nie rak! Kobieto pilnuj się i słuchaj lekarzy a wystarczy - jesli coś Cię niepokoi to zmień lekarza - bardzo polecam Centrum Onkologii Bydgoszcz!!

• 7 lat temu

Cześć dziewczynki :) jezyk321 cieszę się z tobą gratuluję :) już niedługo będziesz się cieszyć dzidzią super :) agadomini ja miałam identyczną diagnozę jestem po konizacji 10 miesięcy i jak na razie jest dobrze teraz czekam na wynik drugiej cytologi po konizacji powinna być w tym tygodniu bo czekam już prawie trzy tygodnie trochę długo ale oby była ok.Pozdrawiam was i życzę  pięknej niedzieli :)

• 7 lat temu

Jezyk321 Agnieszka76 Tak, tak, zorientowałam się, ze chodzi o ciążę. Źle się wyraziłam. Zdziwiło mnie, że można "na oko" to stwierdzić. Oczywiście, że widzę, że jesteście cudowne i trzeba zwracać się ku lepszym myślom. Wczoraj to poczułam☺ I dziś juz zapowiada się lepiej. Czego wszystkim życzę. 

• 7 lat temu

jezyk321 jak to bez biopsji? Ja miałam pobrane z szyjki i jamy macicy i lyzeczkowanie bo był polip. No i czekam co dalej. Pani doktor w centrum profilaktyki na Ursynowie taka rozmowna, ze szok😠 ale jedna z najlepszych diagnostow. Tylko troszke oziebla. Lejek powiadasz?😜 oj póki co mój się zapchal☺ ale właśnie czuję jakiś lepszy humor choć już zasypiam. Fajnie, ze do Was napisałam. Tyle, ze i tak wiem, ze mam hustawke emocjonalną. Aby do rana.. Buziaki 

• 7 lat temu
    Dzięki Dziewczyny:) Agadomini mamy tą samą diagnoze. Z tym, ze ja mam zbadana tylko tarcze szyjki, i to na oko bo bez biopsji i wiesz co Ci powiem? Lejek na to:) Nie jesteś slaba psychicznie tylko zwyczajnie nie radzisz sobie z sytuacja. Zdarza się:) Jest kupę dziewczyn tu na forum które mialy znacznie gorsze diagnozy a teraz nawet nie powiedzialabys ze cos im kiedy kolwiek dolegalo, poczytaj tez inne watki:) a w naszym przypadku ciapną ile trzeba i ot- po krzyku:) glowa do góry :)
  • 7 lat temu

Dziękuję dziewczęta☺ Będę się starać. Wiem, wszystko wiem o pozytywnym myśleniu i higienicznym trybie życia. Jedna rzecz mnie jeszcze martwi. Jestem bardzo, bardzo niemiła dla najbliższej osoby... Znowu to samo... wiem i krzywdze! Jestem słaba psychicznie...

• 7 lat temu

jezyk321  bardzo się cieszę, teraz sobie odpoczywaj i leniuchuj, maleństwo potrzebuje Twojego spokoju. 

A ja znikam do środy, upały w mieście mnie wymęczyły i postanowiliśmy odsapnąć w piękniejszych okolicznościach przyrody. 

Joasia81  udanego wypoczynku, do miłego pa pa !

• 7 lat temu
    Czesc Dziewczyny. Juz po. CIN2/CIN3/CIS, bez cech naciekania nowotworowego. Można powiedzieć,ze o taki wynik mi chodzilo. Biopsja po porodzie. Jest spoko, dzieki za kciuki. Usciski
  • 7 lat temu
  • 7 lat temu

agadomini  ja się zgadzam z Agnieszka76, też swego czasu myślałam,że świąt nie dożyję i to była moja pierwsza myśl jak się budziłam i ostatnia każdego dnia, co będzie z moimi najbliższymi i w ogóle.... dlatego myślę, że to jest normalne kiedy mamy obok siebie ludzi których kochamy.Strach i obawa to są te uczucia dzień w dzień. 

Ale potem idzie nowe i może być lepiej. Stan psychiczny jest szalenie ważny. I to nie blef ani ściema. 

Bądź z nami w kontakcie, nie chowaj się. A piątek szybko nadejdzie i wtedy daj znać co wykazała biopsja. 

Każda z nas miała i ma chwile zwątpienia i beznadziei ale to minie, naprawdę minie. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie odpoczywające !!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat