Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • patka180.. Mogłam się domyślić 

• @ to zaszyfrowana miesiaczka, okres.😊

• Patka180... edytowałam swój wpis, ale nie przyjęło.. miało być "co Ci się przesuwa", nie zmniejsza. Sorki za pomyłkę.

• Witam drogie dziewczyny Patka180.... mnie czeka konizacja w październiku może później. Interesuje mnie Twoj wpis ale nie rozumiem go dobrze. Co to jest @? i co Ci się zmniejsza? 

• Dreama, to faktycznie niezła Agentka z Ciebie:P Co jak co ale w domu najlepiej bardzo się ciesze, że u Ciebie lepiej:) Oszczędzaj się i wracaj do zdrowia:) 

• kaa ja też jestem 😉 

5.09 mam pierwszą cytologie po konizacji jakoś super myśli nie mam bo cały czas czuje kucie w środku. Do tego moja @ po konizacji z miesiąca na miesiąc jest coraz bardziej boląca i coraz bardziej się przesuwa. Zobaczymy co doktor na to. Do tego bardzo mnie piersi bolą. No i kontrola też u mojego ordynatorka na kolposkopii ciekawe jakie terminy będą. ..

A tak po za tym nie mogę pojąć że taszy z nami już nie ma. Dwa dni za każdym razem co wspomniałam o niej płakałam jak dziecko.

• Dreama, super ze czujesz się już lepiej :) zobaczysz że w domu szybko dojdziesz do siebie tylko pamiętaj żeby się oszczędzać :) i nawet jak się lepiej poczujesz to przez parę tygodni żadnego dużego wysiłku :) 

Kaa, mam to samo. Cały czas się zastanawiam co z Ilka :( dawno się nie odzywała tak samo jak wiele innych dziewczyn. Ale myślę że dlatego że wszystko u nich dobrze albo wypoczywaja tak jak mówisz w końcu to ostatnie dni lata :)

Sama też się nie odzywalam ale te wakacje jakoś tak na mnie leniwie wpłynęły :) ja niedługo wybieram się na 2 cytologie po zabiegu i już czuję stres chociaż jeszcze nawet nie umówilam wizyty. No ale z waszymi kciukami na pewno będzie wszystko okej ;)

• 7 lat temu

Kaa ja jestem. Wciąż na łóżku szpitalnym ale zaraz obchód i pewnie wyjdę do południa. Czuję się bardzo dobrze. Na noc dostałam jeszcze kroplówkę przeciwbólową i dziś nie czuje nic. Do zobaczenia w domku przed kompem ;-)

• 7 lat temu

Mam ochotę na naszym wątku wszystkie ściągnąć jak do apelu i kolejno odlicz...trochę stąd nam poznikało dziewczyn i marzy mi się, żeby się odezwały i że wszystko u Nich ok !!   HALLOOOOO

Wyjątkiem są urlopowiczki i podróżniczki  hi hi hi

Wpis edytowany dnia 30-08-2017 21:01 przez kaa
  • Drema super ze Cie juz wypuszcza na wolnoc i ze wszystko sie ladnie goi❤

A Twoja historia ubawila mnie tez do lez i odrazu poprawa humoru😁😂😂😂😂

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat