Cześć Dziewczyny, z tą moją biopsją to wielka jedna lipa, owszem skierowanie mam z tym, że terminy na koniec stycznia! 10 miesięcy od wstępnej diagnozy a ja nie mam nawet biopsji.Po prostu żal odwłok ściska. Teraz pytanie do Was, może jest jakaś dziewczyna z Warszawy, która wie gdzie można szybko zrobić kolposkopie z biopsją celowaną na NFZ?
dakota wirusa hpv nie da się wyleczyć. Jedynie Twój organizm moze go zwalczyć ale zdarza się że hpv przechodzi w infekcje przetrwała i nic go nie ruszy
Dziękuję za odpowiedź. Jestem już umówiona na wycinki nie będę czekać az 6 miesięcy może się tylko pogorszyć. Lekarz mnie pytal czy chce zrobić badanie na HPV bo ta zła cytologia to przez ten wirus. Oczywiście zrobilam test bo biopsja nie wykaże. Pozostaje mi czekać na wyniki. Pozdrawiam serdecznie.
Hej Aaanka, zgadzam się z Katarzyną1988. Ja miałam złą cytologię CIN3/CIS, kiepską też kolposkopię. Poddałam się biopsji z lyzeczkowaniem, już wyszło lepiej. Potem zalecono jeszcze elektrokonizacje i po tym już naprawdę optymistycznie. Wyszło na to, że łyżeczkowanie już poprawiło sytuację, może elektrokonizacja nawet była na wyrost póki co. Ale cieszę się, że jest ok.
aanka hej :) wiesz ja jestem juz uczulona i dla świętego spokoju zrobiłabym wycinki i lyzeczkowanie a to dlatego że na kolposkopii nie widać kanału np a tam się może coś dziać skad ta cytologia zła. Gdyby to było cin1 to bym poczekała te 6 ms ale jednak wyszło tam cin2 czy cin 3 :) musisz sama ocenić ale dla spokoju może warto zrobić
Witam. Niedawno odebrałam wynik cytologi CIN II, CIN III. Lekarz wykonał koloposkopie by potwierdzić zmiany i tu badanie nie potwierdziło cytologi zupełnie nic. Czysto. Pomimo tego zadecydował o pobraniu wycinków. Poszlam do innego lekarza i tu inna wersja że przy dobrej kolposkopi nie trzeba pobierać wycinków cytologis za 6 miesięcy. Może ktoś mial podobna sytuację. Sama nie wiem co robić.
katarzyna1988 z pewnością doreczka to wie bo tak jak obie napisałyśmy żadna nie chce wracać do szpitala z powodu zaniechania czegoś czy z powodu zbyt szybkiego powrotu do swoich obowiązków. Czasami jednak lekarze proponując zwolnienie lekarskie przy wypisie nie zalecają ile tak naprawdę czasu trzeba zwolnić a po jakim czasie można wejść w tzw.trybiki. Podobnie jest z seksem, wiele kobiet tutaj pytało o to bo to samo życie, kogo mają zapytać jak nie nas...
Ja zawsze jestem zdania, że lepiej odczekać dłużej ale potem cieszyć się przyjemnościami niż zbyt wcześnie do nich wrócić a potem mieć tylko z tego kłopot.
Pozdrawiam wszystkie zapracowane 🙂
dziewczyny kochane to, ze się dobrze czujecie nie znaczy ze w srodku jest ok :) jednak coś sie działo. Ja mialam.konizacje chirurgiczna i tez nie krwawilam bo mialam zalozone szwy a dostalam 4 tyg minimum zakazu na szaleństwa. Nie ma się co spieszyć naprawde. Warto trochę polezec jeszcze sie nacwiczycie.