Malutka30 , nawet jeśli zmiany masz w kanale , na co wskazuje opis o tapetowaniu gruczołów , bo tkanka gruczołowa występuje właśnie w kanale to głęboka konizacja może rozwiązać problem , ostatecznie jeśli lekarz uzna to za konieczne można usunąć całą szyjkę co zwiększa prawdopodobieństwo powodzenia zabiegu . Tutejszego BIO ja jednak nie polecam , bardzo zdawkowe odpowiedzi , na nic się w sumie nie zdają ... jeśli masz pytania skonsultuj się z dobrym lekarzem osobiście
u mnie było tak pierwsza ciaza podejrzenie cin po porodzie pobrane wycinki które nic nie potwierdzily,zadnej dysplacji,w miedzy czasie test na hpv niestety mam 16 i mase innych.nastepnie zaszlam w drugą ciaze ibod tamtej pory robilam cytologie co 3 miesiace mam ze 20 wynikow ktore nic nie stwierdzaly a tu poszlam akurat w inne miejsce i ta cytologia wyszla zle,kolposkopia wygladala tak ze lekarz zobaczyl prób octowych nie robil bo nic zlego nie widzial i z mojej nadzerki ktora mam od ho ho pobral jeden wycinek i tam zonk cin3 a zaznaczam ze wszystko prywatnie! Teraz mam czekac az zaczne nowe opakowanie tabletek i konizacja.i jakos mam wątpliwości czy konizacja cos da bo lyzeczkowania kanalu nie mialam w kolposkopi a jak cos jest tam
Malutka skoro tyle czsu sie z tym borykasz to dlaczego wczesniej ci nie zrobili z tym porzadku ja np mialam pierwsza w zyciu cytologie i taki wynik a jeszcze niechcacy zaszlam w ciaze wiec u mnie to skonaczy sie opiero za 7 miesiecy juz teraz ale jak czytam to od wynikow do wynikow i do zabiegu mija srednio 4-5 miesiecy bo taka mamy słuzbe zdrowia jezeli nie chodzimy prywatnie dlatego przeciagnac te 2 miesiace napewno sie uda a pozniej zrobimy z tym przadek narazie trzymajcie kciuki na moje wyniki po wycinkach do tygodnia powinny byc bo lekarz mowil ze jakies 2 tydnie sie czeka ale oczywiscie prywatnie :)
Malutka30 Ty nie śpisz o tej godzinie ?? 6 godzin wstecz to jakaś 1 w nocy, obyś nie szukała w internecie za dużo bo pewnie już wiesz co z tego wszystkiego wychodzi, Proponuję tutejsze BIO bo tam lekarze profesjonalnie i przystępnie wytłumaczą ten termin. Tak czy inaczej jesteś pod kontrolą, konizacja niedługo, a to najważniejsze, pozdrawiam Ciebie i wszystkie.
Daria22 wszystkie plamienia,krwawienia które nie mają związku z miesiączką muszą być zgłaszane bo oznaczają, że dzieje się coś niedobrego, przecież z pewnością to wiesz. Jesteś pod kontrolą a to najważniejsze. Czeka Ciebie zabieg który wynika z planu leczenia i tego się trzymaj, zabieg musi przynieść efekt w postaci wyleczenia, Takie moje zdanie.
A co narkozy to ja przed moją (ale już radykalną) rozmawiałam z jedną kobietką która miała podobny i Ona mówiła, że śniły Jej się wielkie słonie i tak szły i szły przed siebie. A więc ja się nastawiłam na piękny sen, a może nawet na taki no ale mi się nic nie śniło a przynajmniej nie zapamiętałam z niego nic a nic. Nie bój się tej narkozy, pisałam już kilka razy i powtarzam/tam będą specjaliści którzy odpowiadają za to, żeby wszystko poszło dobrze, dla Ciebie i dla nich samych, pamiętaj o tym🙂👌
dziękuję za rady o tej narkozie. Ale mimo to jest strach... :) Miałam narkozę przy wycinkach prawda ale to chyba inna niż teraz przy konizacji. Nie znam się, ale szczerze mówiąc tyle z nas miało narokze i miliony osób po za tym forum i naprawdę rzadko zdarzają się powikłania.
Dam radę. Innej opcji niema. Dziękuję, że mogę zawsze tu napisać i dostanę odpowiedz. Pozdrawiam :*