I faktycznie dziwnie, ze oznaczyli grupę skoro nie maja na podstawie czego ja oznaczyć. Nadzieja, ze ten onkolog weźmie sprawę w swoje ręce. trzymam kciuki! Napisz jak będziesz już po wizycie.
Wikola, znalazłam taka wypowiedz lekarza:
„Witam. Stwierdzenie brak komórek endocerwikalnych oznacza, iż w trakcie pobierania wymazu nie zostały pobrane komórki z kanału szyjki macicy. Aby w pełni można było ocenić badanie cytologiczne patolog powinien również zobaczyć i opisać komórki endocerwikalne. W mojej ocenie mimo, iż wynik jest prawidłowy należałoby go powtórzyć„
Agata
Jestem z Siedlec z mazowieckiego zapisałam się na prywatną wizytę do ginekologa onkologa za tydz przyjeżdża z Wawy mam nadzieję że on coś poradzi a jeżeli nie to już nie wiem co mam robić .Ciągle mnie odsyłają z tą cytologia że jest ok i za pół roku pani powtórzy jak jest ok jak nie ma materiału z szyjki 🙄 i jeszcz patolog pisze gr I ehh
Wikola a skąd jesteś? Ja mam bardzo dobrego profesora, który radzi sobie z trudnymi i wyjątkowymi przypadkami. Ale to w rejonie Katowic.
Melka,dziękuje bardzo. Mam nadzieje, ze i w moim przypadku zakończy się na konizacji.
A jeszcze dopadł mnie jakiś ból gardła.. dobrze ze teraz a nie za tydzień, bo do zabiegu trzeba być zapewne zdrowym..
Agatta . Witaj wiem przez co przychodzisz i jest to całkiem normalne ja dokładnie tak samo się czułam A jeżeli chodzi o opisane przez Ciebie dolegliwość to nie ma nic wspólnego z hsil ale głowa i psychika robi swoje miałam Tak samo , ja też odliczałam dni do zabiegu ale głowa do góry dasz radę a hsil to nie rak i jest w 100% wyleczalny. W większości przypadków zabieg Konizacji kończy całą tą trudną dla nas historię i jest dobrze jesteśmy zdrowe 🙂 tylko musimy częściej się badać i być pod stałą opieką lekarzy . Więc kochana głowa do góry nie martw się na zapas będzie dobrze musi być trzymam kciuki za Ciebie ! Dzięki Bogu wykryte zostało wszystko w porę teraz tylko zabieg i po strachu . Pozdrawiam
Witam.Jestem 1.5 r.po częściowej amputacji szyjki macicy od tamtej pory zrobiłam już 4 cytologia u różnych lekarzy w tym cytolog wynik ciągle ten sam brak komorek endocerwikalnych.Nie wiem gdzie się u dać i co dalej z tym zrobić.Jedynie co slysze że albo może tak wychodzić i cytologia za pół roku .
Jak mogą napisać że grupa 1jak cytologia jest źle wykonana.
Dziewczyny a jak Wy się czujecie/czulyscie mając wynik z cytologii HSIL? Ja ogólnie od jakiegoś czasu czuje się osłabiona. Czasami kolana jak z waty, albo ręce..
Wypadają mi włosy przy czesaniu (dobrze, ze mam ich jeszcze dużo), no a dziś pociągnęłam sobie za brwi i tez kilka mi wyszło :( jak tylko powiąże to sobie z moja złą cytologią to w oczach od razu widzę czarny scenariusz- ze to już jakiś zaawansowany rak i stad takie objawy:(
A jak jest u Was? Chciałabym, żeby był już 13marzec, zabieg i wyniki. Ech.. dobijające to wszystko:(
Kaa dokładnie tak jak piszesz.
Z pewnością dam znać gdy już będę po.
Za wszystkie dziewczyny trzymam MOCNO kciuki! Grunt to pozytywne nastawienie.
Agatta widzisz, co szpital to inne procedury dlatego ja zawsze radzę dopytać u źródła u siebie, u lekarza prowadzącego. Najważniesze to wynik i tego się trzymajmy. A nawet jeśli okaże się, że czegoś do szpitala nie weźmiesz to przecież ktoś może to donieść, to najmniejszy problem. Jesteś pod opieką, to ważne.
Zadzwoniłam. Profesor powiedział, ze do konizacji nie ma potrzeby robienia badań.
Ufam mojemu lekarzowi, wiec niech będzie jak mówi..po prostu zjawie się 13go w szpitalu i niech działają.