Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10917 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Lika jestes moze z łodzi? kolposkopie mialas robiona prywatnie z uzyciem płynów?
  • 12 lat temu
    Hejka Seagirl:-)
    Mam jedno dziecko ale staramy się o drugie. No i właśnie w trakcie starań wyszło to wszysko. Na tę chwilę przerwaliśmy starania- co strasznie mnie dołuje- no i czekam na ten cholerny wynik.
  • 12 lat temu
    widze ze bardzo czesto tak jest ze wycinki wykazuja wieksza dysplazje niz cytologia a ja bardzej sie nastawiałam ze wykaza mi moze mniejszy stopien :(
  • 12 lat temu
    Witamy:-) Lika a masz już dzieci? czy będziesz się po tej konizacji starać o dziecko? Rozumiem ze przy tym CIn 3 wycieli ci "tylko" kawałek szyjki??
  • 12 lat temu
    Witam dziewczyny.
    Długo zbierałam się z zapisaniem do Waszego grona. Jestem z Wami od pierwszego wpisu Waniliowej i tak od sześciu miesięcy Was sledze. Mnie również, właśnie sześć miesięcy temu, dotknął problem wrednych CINÓW.
    Z cytologii wyszło cin 2 natomiast z wycinków pobranych podczas badań kolposkopowych cin 3. Obecnie jestm po konizacji szyjki macicy i czekam na wynik histopatu.
    Pozdrawiam Was cieplutko!
  • 12 lat temu
    Musiał ci chyba wyjsć juz rak inwazyjny w wynikach?
    Bardzo mi przykro:-(
  • 12 lat temu
    Gosia a ty jakas miałas cytologie i wynik wycinkow ze miałas chemioterapie?
  • 12 lat temu
    Witajcie,
    Seagirl, ja nie rodziłam i już nie urodzę:(
    Moje leczenie polegało na radio- i chemioterapii. Niestety radioterapia wszystko mi wypaliła i od tego czasu (ponad 3 lata) już nie miesiączkuję. Ale to ja...
    Twoje leczenie może polegać zupełnie na innej metodzie.
    Głowa do góry!!!
    waniliowa trzymam kciuki za dobry wynik i oby jak najszybciej udało się ustalić co jest przyczyną bólu brzuszka.

Za oknami słonko nieśmiało wychyla się zza chmur alei tak zimno.
    Buziaczki dla Was wszystkich :-*
  • 12 lat temu
    no ja akurat mam juz dwoje dzieci i nastawiłam sie juz na najgorsze a mianowicie usuniecie chociaz cały czas mysle ze jestem w jakims złym snie i ze jak sie obudze okaze sie ze te wyniki beda lepsze od cytologi, ale to sie okaze..
  • 12 lat temu
    Jeju to czekanie najgorsze, ja dopiero mam termin umowiony na pobranie wycinków i chyba nie wytrzymam. A czy jest tutaj ktoś w podobnej sytuacji do mojej tzn że jeszcze nie rodziła?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat