Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS
dzien dobry !!!
z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
-
Seagirl, ja nie mogę mieć dzieci bo w wyniku radioterapii nie miesiączkuje. Bardzo nad tym ubolewam ale co ma robić...
pozostaje adopcja, która też nie jest taka hop-siup.
-
gosiu, cieszę się jak głupia, ale wolałabym aby ktoś wyjaśnił mi gdzie jest cin2, który pozostał po konizacji. doktor mówił, ze trzeba będzie dociąć albo amputować szyjkę. a tu cytologia ok i sprawa zamknięta. wszystkie wiemy, że cytologia nie daje takiej pewności jak kolposkopia na przykład...odsapnę trochę od tych badań i zrobię kolposkopię albo powtórzę za miesiąc cytologię. dla własnego zdrowia psychicznego:-)
-
Cześć Gosia, czy po twoim leczeniu nie ma przeciwskazań do ciązy?
-
zapomniałam dodać, że jeszcze miałam robione HDR
-
Witajcie Kochane te nowe i te zasiedziałe!!!
Agnes ja miałam CIT 2. W szpitalu zrobili mi kolposkopię i biopsję z szyjki macicy oraz ze ściany macicy.
Moim leczeniem była wyłącznie radio i chemioterapia ale lekka.
Waniliowa - masz cudowny powód do radości:))))
Pozdrawiam wszystkich cieplutko!!!
-
ja mam czekac 3 tygodnie ale ciekawe czy moze beda po dwoch tygodniach? zadzwonie sie spytam, to pewnie tez zalezy czy sa badane w tym samym miescie gdzie pobierane czy w innym...
-
Ale jak robia badanie wycinka w trakcie operacji to wynik maja po paru minutach- no to mozna czy nie ?
-
Ja słyszalam że na te wyniki to trzeba długo czekać bo proces wybarwiania i obróbki musi tyle trwać.
-
własnie najwazniejsze te wyniki histopatologiczne to one sa tutaj wyrocznia niestety i jeszcze nam kaza tyle czasu na nie czekac...masakra.zycze wam miłej nocki i kolorowych snow
-
Seagirl, ja i inne kobietki na tym forum wiemy co przeżywasz. Ale nie nakręcaj sie bo sfiksujesz. Poczekaj spokojnie na wyniki z wycinków. Być może nie będzie czym się martwić. Głowa do góry, będzie dobrze! :)