Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11998 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam wszystkich serdecznie ze szpitalnego łóżka.....jeszcze nic nie wiem kiedy operacja na razie badania,badania...:)))))pozdrawiam
  • Moje kochane odebrałam dzisiaj wynik hist.i jest tak jak po pierwszym TURB czyli złośliwy ale bez nacieku na mięśniówkę więc mogą mi podać wlewkę nawet mam już termin pierwszej 15 listopad, no zobaczymy co dalej będzie Pani doktor powiedziała mi dzisiaj, że może operacja nie będzie mi potrzebna, abym tylko dobrze znosiła te wlewki
    ściskam Was i pozdrawiam cieplutko
  • ba67
    Trzymam kciuki za Ciebie zobaczysz, że będzie wszystko dobrze, myk myk i po tygodniu będziesz w domciu
    Sciskam Cię kochana
  • 12 lat temu
    Bogda a co to są te wlewki? na czym to polega, bo ja nie mam problemu z pęcherzem ale mnie to zaciekawiło.
  • Carla
    Wlewki to znaczy, że wlewają przez cewkę moczową płyn a konkretnie bakterie grużlicy która ma na celu zabić komórki rakowe w pęcherzu. Jednym to się udaje inni i tak muszą mieć usunięty pęcherz, nie wiem do których ja się będę zaliczać.
    Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witam serdecznie! Dawno mnie tu nie było.
    bogda głowa do góry trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki żeby wlewki poszły dobrze:)
    ba67 trzymaj się dzielnie, wszystko będzie dobrze, bo przecież nie może być inaczej.
    Buziaki dla wszystkich:)
  • 12 lat temu
    Bogda -ważne,że nie nacieka więc ratuj pęcherz ile się da:))))Wlewki -jak Misia pisze nie są czymś strasznym a wiele mogą pomóc:))))Jak dobrze pamiętam Misia to Twoja Mama też miała wlewki ? Jak Mama się czuje?Pozdrawiam Was:))))
  • 12 lat temu
    Czyli to nie jest chemia?
  • Jeśli myślimy Carla o tej samej to chyba to nie jest chemia
  • 12 lat temu
    Najważniejsze żeby było skuteczne!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat