Witam, mam nadzieje, ze moge dolaczyc do Waszego wspanialego i jak ktos to juz ujal magicznego formu,moj kochany tatus otrzymal wyniki z wycietego guza z pecherza moczowego, do tego czasu nawet nie mialam pojecia, ze to moze byc rak, bo lekarz ktory w koncu wynalazl tego guza na usg stwierdzil, ze to pewnie jakis polip.Moj tata leczyl sie juz od 1,5 roku na wszystko, mial robiona gastroskopie, pobierane wycinki i bylo ok, a dopiero 8 wrzesnia wykryto u niego tego guza, ktory mial 2,5 cm. 17 wrzesnia mial wycietego tego guza i czekalimsy na wynik his, no i wlasnie wczoraj runal mi caly swiat:( bo jest wynik, ktory jest napisany po lacinie i dokladnie nie wiem o co chodzi, czy ktos moze mi pomoc przetlumaczyc Carcinoma urotheliale partim inversum G1. Od wczoraj siedze w internecie i szukam wszystkich mozliwych informacji na ten temat i tak wlasnie trafilam na Wasze forum i dostalam takiego pawera, bo widze, ze da sie tego paskuda pokonac!!! tylko wlanie nie rozmie tego wniku, bo wlasnie nie ma tego stopnia zaawansowania raka, tej literki T, pocieszajace jest jedynie, ze jest G1 tyle juz wiem, ze ma on najmiejszy stopnien zlosliwosci, ale co znaczy te inversum.??? ´Wczoraj do 3 wnocy i dzis juz mamy po 1 siedze i czytam, az przeczytalam do konca Wasze formu i juz troszke wiecej wiem, mysle, ze ten wynik nie moze byc bardzo zly, bo moj tata ma miec jutro przeprowadzana probe tuberkulinowa, bo bedzie mial robione wlewy, ja wnioskuje ze bedzie to immunoteriapia i wlewy z szczepionki BCG. Moj tata jest bardzo tym faktem zdolowany, ale on nie rozeznal sie w ogole o co w tej chorbie chodzi, jak wygladaja wyniki i tylko ja tyle co zdolalam sie wywiedziec to mu przekazalam, staram sie przekazac mu wole walki, ze musi teraz sie odpowiednio nastawic i bedzie wszystko dobrze, POKONAMY TEGO PASKUDA!!!!! najgorsze jest to, ze nie ma mnie przy nim, bo mieszkam w Niemczech, a moj tata w Tarnowskich Gorach, czy ktos moze mi tez polecic jakiegos super lekarza, w tych okolicach, wyczytalam, ze ktos z Gliwic tez byl na forum, ale dokladnie nie pamietam wszystkich nickow, oczywiscie czarownica44 jest ta cala sila napedowa i dzieki Ci za to, bo wlasnie Ciebie jako przyklad podalam mojemu tacie i mysle, ze zaczal troche wierzyc w to, ze mozna pokonac ta chorbe.Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi, na moje pytania. Tak bardzo sie ciesze, ze tutaj trafilam, pozdrawiam bardzo cieplo:)