Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

nala123 u mnie pobierali szpik do roku. Po roku  wszystkie wyniki były już  ok  i nie pobierają juz. Teraz tak jak piszesz z ręki krew pobierają na badanie szpiku..

• 7 lat temu

Odebrałam wynik  mam 0.01.  :).P. doktor mówi, że  jest bardzo dobrze :)

• 7 lat temu

Basiu- wiesz, u nas już się szpiku nie pobiera. Znaczy pobiera ale z krwi. Przykre to że niektórych szpitalach jeszcze się pobiera tradycyjnie szpik do badania. Podpytaj jak jest u Was. Ja już chyba 8 lat mam badany szpik z krwi normalnie z ręki

• 7 lat temu

A ja wiem, napisz do mnie. Pozdrawiam 

• 7 lat temu

Dzięki Dorotko - też zdrówka życzę 😉

• 7 lat temu

Zdrówka  wszystkim tu piszącym  życzę i  pozdrowionka przesyłam☺

• 7 lat temu

BasiuM ja  straszna panikara jestem :).Naprawdę.  Ale pobierania szpiku juz się nie boję.  Miałam pobierany parę  razy Pierwszy raz to był koszmar.Ale nastepne pobierania robila mi młoda p.doktor o cudownych dloniach. Prawie bezbolesnie. Po roku jak wyniki były już ok przestali mi juz pobieranie szpiku I powiem Ci,że  wolę  pobieranie szpiku niż  wizytę  u  stomatologa:). Mi pomagala  rozmowa  podczas pobierania i głębokie,spokojne oddychanie..Ja przyjmuję  imanitib teva. To jest dopiero wyzwanie. Ileż  się muszę  namęczyć, żeby  go połknąć.  Pozdrawiam:)

• 7 lat temu

Dzięki Nala.... mam nadzieję, że mnie nic brzydkiego nie dopadnie .... Podoba mi się to przynajmniej, że nie trzeba popijać szklanką wody i jest biały a nie ceglasty no i mniejszy od Accordu... ale mam radochę - jakby nie było innych problemów.... mam znowu kryzys psychiczny.... a w lipcu mam kolejne badanie szpiku, już mam cykora, nie chcę być znowu kłuta w kość...

• 7 lat temu

Dora - dziękuję bardzo

• 7 lat temu

BasiuM - sprycel ja też jadłam przez rok

To jest bardzo dobry lek!!! Odżyłam po nim, zero nudności, tańce, hulanki i zabawy na spryclu do białego rana. Ma swoje wady, ale nie każdego one dotyczą, więc nie mam sensu sobie tym głowy zawracać

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat