Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Dzięki Nala.... mam nadzieję, że mnie nic brzydkiego nie dopadnie .... Podoba mi się to przynajmniej, że nie trzeba popijać szklanką wody i jest biały a nie ceglasty no i mniejszy od Accordu... ale mam radochę - jakby nie było innych problemów.... mam znowu kryzys psychiczny.... a w lipcu mam kolejne badanie szpiku, już mam cykora, nie chcę być znowu kłuta w kość...

• Dora - dziękuję bardzo

• BasiuM - sprycel ja też jadłam przez rok

To jest bardzo dobry lek!!! Odżyłam po nim, zero nudności, tańce, hulanki i zabawy na spryclu do białego rana. Ma swoje wady, ale nie każdego one dotyczą, więc nie mam sensu sobie tym głowy zawracać

• 6 lat temu

hej.... od dzisiaj mam przyjmować Sprycel zamiast Imatinibu Accord. Mam neutropenię, zaczęły mi się robić afty w jamie ustnej... Czy  ktoś miał taką zamianę leku? czy jest on mniej toksyczny?

• Nala trzymamy kciuki. Za te zera, bo one dla nas są bardzo ważne. Pozdrawiam serdecznie ❤❤❤❤

• Retyja - oj... jakie to miłe! Akurat dziś boli mnie głowa (burza u nas i pada deszcz) a tu takie ciepłe słowa - niczym ibuprom na moją głowe. Dziękuję bardzo!!!!!

Tak, wielkie zera kojarzą się ludziom z niczym, ale dla nas same zera to wspaniałe wieści!!!

• Dora - ja kolejne badania mam jakoś w czerwcu. Bardzo mnie ciekawi co będzie tym razem

• Zgadzam się.
  • Interesujące.
  • 6 lat temu

Nala123 - dobry duszku dziękuję za cenną informację, nie wiedziałam że od 0,00 można zacząć. Dobre wieści od poniedziałku, trzeba się cieszyć chwilą nawet jeśli czasami nie wszystko się udaje.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat