Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

14 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • Dziewczynki na pierwsze słońce należy uważać, szczególnie w południe. Ja osobiście tak bardzo,  już nie uważam ale pamiętam początek choroby to też był nieciekawy i szczególnie twarz. Stosowałam wówczas jakiś krem na poparzenia słońcem, nie pamiętam już nazwy i wtedy byłam też przerażona 😰. Pozdrawiam, z czasem będzie lepiej. 

• Dziekuje dorota552 za odpowiedz. Ja ma głowę zawsze zakładam okrycie i byłam lekko ubrana. Ale widocznie to za mało.

Dziś nadal wyglądam jak monstrum z opuchnieta buzia niestety :(

• 6 lat temu

Nala123 - dzięki za słowa otuchy pozdrawiam serdecznie.

• malinka81 ja choruję  od 1 roku i 9 miesięcy.  I z tego co tu czytałam  to trzeba uważać  na słońce. Chyba nawet p doktor tez mi mowila,żeby chronić  sie przed promieniami slonecznymi .Staram się  być bardzo ostrożna,zawsze mam nakrycie głowy i ubieram się w przewiewne ubrania,które  zakrywaja większość  ciala. Mi jak jest goraco jest niedobrze. Tak jakbym miała za mało powietrza do oddychania. Ale tylko wtedy jak są wysokie temperatury.4 tyg temu też miałam opuchnięta buzię . Po 1 dniu przeszlo samo. Pozdrawiam  :). 

• Hejka. Pomocy!!!

Czy przy PBSz i tabletkach telux, słońce jest kompletnie zakazane? Dzisiaj był grill. A teraz prawa strona twarzy mocno opuchnieta wraz z okiem.

• k5555  - nie ma za co dziękować :) staram się dzielić wiedzą jeśli coś wiem :) :)

Dziękuję bardzo, zdrowie zawsze się przyda! Tobie też najlepszego!! Wytrwałości w tej białej papraninie :)  Ale wierz mi, nasza odmiana raka jest naprawdę fajna!

• 6 lat temu

Nala123 - bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź i dobre rady i życzę Ci dużo dużo zdróweczka .

• Tak Basiu, ja mam na sobie taką czerwonawą bluzkę. :)

A spotkanie naprawdę było świetne. Zachęcam naprawdę każdego do takich wyjazdów!!!

My odliczamy dni do wspólnego wyjazdu ze zwariowanymi chorymi z tego forum  do Sandomierza. Może i Wy nowe dziewuszki się skusicie na kolejny wyjazd!!! No chyba że mieszkacie koło Sandomierza i do nas dołączycie

• K5555 co do witamin, Naprawdę nie trzeba się niczym faszerować. Każda witamina z apteki składa się z substancji konserwującej, przeciwzbrylającej i przeciwgrzybicznej. naprawdę nie warto się truć!!! Trzeba po prosto dobrze się odżywać i to wystarczy. Pięc małych osiłków dziennie - bogatych w białko, węglowodany i vit i minerały

• K5555 - tak, wszystko co opisujesz to od leków. Więcej pytań i niepokoju niż to warte. Ale tak jest na początku. Może trwać czasami chwilkę, a czasami dłuższą chwilkę. Mi już 11 lat nie goją się rany, no cóż, przyzwyczaiłam się do tego. trudno. mam w domu silny spray do dezynfekcji ran.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat