Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
hej.... od dzisiaj mam przyjmować Sprycel zamiast Imatinibu Accord. Mam neutropenię, zaczęły mi się robić afty w jamie ustnej... Czy ktoś miał taką zamianę leku? czy jest on mniej toksyczny?
Nala trzymamy kciuki. Za te zera, bo one dla nas są bardzo ważne. Pozdrawiam serdecznie ❤❤❤❤
Retyja - oj... jakie to miłe! Akurat dziś boli mnie głowa (burza u nas i pada deszcz) a tu takie ciepłe słowa - niczym ibuprom na moją głowe. Dziękuję bardzo!!!!!
Tak, wielkie zera kojarzą się ludziom z niczym, ale dla nas same zera to wspaniałe wieści!!!
Dora - ja kolejne badania mam jakoś w czerwcu. Bardzo mnie ciekawi co będzie tym razem
Nala123 - dobry duszku dziękuję za cenną informację, nie wiedziałam że od 0,00 można zacząć. Dobre wieści od poniedziałku, trzeba się cieszyć chwilą nawet jeśli czasami nie wszystko się udaje.
Nala czy miałam już następne wyniki, po tych jak mialaś0,00
Retyja
Dora
macie wspaniałe wyniki!! Bardzo się cieszę
Na spotkaniu prof. Jędrzejczak mówił, że jeśli przez 2 lata pacjent ma dwa zera po przecinku można próbować odstawiać lek.
Rozmary – niestety ale opuchnięcia też występują. Miałam wszystko o czym piszesz (poza bólem bioder)
Co pomaga??? To zależy. Raz pomagały mi gorące kąpiele, kupiłam w aptece jakieś olejki eteryczne rozluźniające i dodawałam do wanny,
Innym razem potrzebowałam zimnych okładów. W aptece kupiłam sobie takie woreczki żelowe które chowa się do lodówki. Czasami wystarczyła maść końska chłodząca. Ale i tak uważam że najlepsza była kapusta. nasza zwykła kapusta. Najpierw liść rozbijałam aby trochę soki puściło, nakładałam na obolałe miejsce i wiązałam bandażem. Spałam z tym.