super Arturecki! Gratulacje i oby tak dalej!
Hej. A ja mam do Was takie pytanie odnośnie covidu. Czy jak przechodziliście musieliście brać jakieś specjalne leki? Ja właśnie przechodzę covid mimo 4 dawek szczepienia (ale patrzac na moją niezaszczepioną rodzinkę to warto bylo sie zaszczepic). I moja hematolog odrazu kazała przyjechać po specjalny lek i muszę 8tabletek dziennie tego brać. Jak było u Was? Pozdrawiam
Nie wiem co to za tabletki, ja chorując brałem na masę witaminę C oraz D...tak mi lekarz zalecił, chyba , że wdałoby się jakieś powikłanie wtedy antybiotyki...tak miała moja małżonka. Pomimo spekulacji medialnych podobno nie ma zasadniczo leków na covid? A jeżeli już to pewnie jakieś cuda przeciw wirusowe ogólnie działające...ale nie wypowiem się jako laik w tej materii 🙂.
A mi kazała brać lek LAGEVIRO. Nawet nie ma polskiej ulotki tylko po angielsku. Bo jest dopuszczony w Wielkiej Brytanii tylko niby. I to lek na coid typowo.A u Nas w Polsce tylko dla narażonych na ciężkie przejście covidu. Pytałam rodzinnego o to to nic nie wiedziała o takim leku. I
Cześć Kadamana. Jak zachorowałam na Covid w styczniu też rodzinny dał mi ten lek. Brak ulotki w języku polskim, badania nad tym lekiem też nie były jakoś powalające , miałam wiele wątpliwości. No i jeszcze ta ilość tabletek w ciągu dnia. Bałam się tego leku jak zareaguje z naszą chemią. Covid przechodziłam dobrze, więc nie wzięłam tego leku.
Cześć mam jeszcze jedno pytanko. W czwartek byłam u hematologa i prawdopodobnie czeka mnie kolejna zmiana chemi. To będzie już 4. Czy ktoś z Was może bierze taki lek jak Asciminib? Powiem szczerze , że obawiam się kolejnej zmiany. Mój organizm już jest tym wszystkim mocno wyczerpany. Co zmiana to na gorsze. Pozdrawiam
cześć Kadamana, myśle że raczej nikt na grupie nie bierze tego leku ponieważ niedawno został on zatwierdzony. Dużo czytałam o nim i według lekarzy to przełomowy lek działa inaczej niż te dostępne na rynku wyniki ma 2 razy lepsze a skutków ubocznych w badaniach 2 razy mniej. Proszę dziel się z nami na bierząco jak się czujesz, trzymam kciuki żeby to był ten lek który da Ci remisje i spokój ducha. wyniki badań tego leku są nadzieja dla nas wszystkich 3