Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
czy to normalne że po chemio i radio terapi nogi puchną w kostkach i bola że nie można juz wytrzymać ?
-
hej nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :)
nie zaglądam tu bo bujam się z różnymi dolegliwościami porakowotarczycowymi.
Nie mam tarczycy i przytarczyc od 10 lat.
Brałam suplementy wapniowe, ale robią mi się kamienie w nerkach i musiałam odstawić.
Jak odstawiłam właśnie wczoraj na neurologii zrobili mi EMG-wynik: próba tężyczkowa wybitnie dodatnia.
Czy ktoś też ma takie komplikacje po długotrwałym leczeniu?
Jak sobie z tym radzicie?
-
Dzięki. Ja po Zgierzu taka zakręcona, że zwątpiłam czy zbyt szybko nie rzuciłam się na nasze turbo doładowanie w postaci Euthyroxu. Oczywiście grzecznie wg wskazań przy wypisie: dawka 200mikrogramów day by day.... Zażywam i czekam na powrót sił witalnych.Pozdrawiam Wszystkich.
-
Fasolka to super ze poszło wam tak dobrze
pozdrawiam serdecznie
-
Fasola,
super, że wszystko ok!
-
Denim,
tak jak pisze Fasola na drugi dizęń po wyjściu ze szpitala. Ja dostałam od razu dawkę 150 mcg.
-
Denim
Ja od razu nastepnego dnia po wyjsciu ze szpitala od dawki 25 mg i zwiekszajac o 25mg co 7 dni az doszłam do mojej dawki 150mg
-
Witajcie. Po jakim czasie od terapii radiojodem zaczęliście przyjmować Euthyrox? Ile dokładnie minęło czasu od zaaplikowania "dużego" radiojodu, do pierwszego Euthyroxu juz "po"?
-
My juz w domu :-) poszło dobrze. Młody dzielny :-)
Pozdrawiam
-
Bo te typy tak mają :))))