Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam. Byłam na kolonoskopii i wydaje się, że wszystko ok. Ale zrobili mi wyniki krwi przed badaniem i okazało sie, ze crp mam 21. Czy to może vyć jeszcze po operacji tarczycy (styczeń). Ale jestem panikara.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM ZDROWYM.
-
misiaa
wiesz co mi lekarz powiedziala - ze ludzie po usunieciu tarczycy - maja sklonnosci do napadow paniki :/
musisz starac sie myslec pozytywnie :) przeciez jak to lekarze mowia na tego raka sie nie umiera :) ja dowiedzialam sie o chorobie w wieku 24 lat a mialam podobno juz raka 8 lat wczesniej !!! i wiesz co mi lekarz mowi - ze dozyje starosci hihi jestem pewna ze u Ciebie tez tak bedzie :)
-
Cześć dziewczyny! Jestem nowa, ale postanowiłam, że dołączę do Waszego grona:) ja swoją przygodę z rakiem zaczęłam ponad 2 lata temu mialam 21lat i to był szok, płacz, strach. Teraz minęło już sporo czasu, a moje obawy i lęk przed chorobą ciągle są... może kiedyś minął.
Za 2 tygodnie jadę na 3 kontrolę do Zgierza. Ostatnia, która była 1,5 roku temu wypadła fantastycznie zdrowa!:)
Mam pytanie czy któraś z Was miała podawany więcej niż raz jod terapeutyczny(ten po którym siedzi się w izolatce)???
-
iga
dziękuje :)
ona
same dobre wiadomości :)) super!
-
ja tez mam dobre wiesci :)
ostatnio mialam male problemy ze zdrowiem - endo wyslala mnie na badanie krwi - wyniki idealne :) hormone ok - marker tez :) no i cala reszta tez :)
-
-
-
Fasolka to super tak trzymaj gratuluje
-
-
fasola
ale fajnie :) super gratuluje !!!!