Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ona
dziewczyno trzymaj się słonko nawet nie myślałam że ty w tamtych rejonach mieszkasz to pewnie duzo strachu się najedliście trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy i życie było spokojne i nudne pozdrawiam cię serdecznie dużo buziaków
-
hey kobitki
sorry ze mnie nie bylo ale u mnie takie akcje sie dzieja ze na kompie duzo nie siedze ! jestem z bostonu a juz pewnie wiecie z tv ze byl tutaj atak tych dwoch wariatow ! na ulicach wojska az starch wyjsc z domu - wiekszosc czasu przesiedzialam u rodzinki bo do pracy nie mozna bylo chodzic wiec nie pisalam - naszczescie juz po wszystkim - no ale policja i wojska dalej sa bo nie wiedza czy ktos jeszcze ma cos z tym wspolnego czy nie
emma - dzieki za pamiec :)
denim
spokojnie :) calkowita utrata smaku lub dziwny smak jest normalne po jodzie - lekarz podajac mi jod ostrzegla mnie ze moge miec cos takiego i ze moze to potrwac nawet dwa tygodnie - teraz musisz jesc jak najwiecej cytryny zeby pobudzic slinianki ! dzieki temu smak wroci szybciej :) wogole po jodzie trzeba pic jak najwiecej wody i jest jak najwiecej kwasnych rzeczy (wlasnie po to zeby nie stracic smaku i wysiusiac jod jak najszybciej)
-
Denim
Ja tez nie miałam smaku dokładnie tak jak ty dopiero niedawno mi wrócił trzymało mnie 6 tyg. Pozdrawiam
-
-
Dzięki. Moja endokrynolog też mówi, że to radiojod "odbija się czkawką" akurat w ten sposob, ale to minie. Cieszę się, że takie perspektywy i, że Wam już ustąpiły te dolegliwości.
-
denim,
ja też tak miałam. Samo przeszło po jakimś czasie, nie pamiętam już dokładnie.
-
denim ja tez tak miałam ze smakiem jak ty ale po jakimś czasie wszystko wróciło do narmy
pozdrawiam miło spędzonego czasu życzę
-
denim,
ja jestem też 2 tyg.po leczeniu radiojodem, biorę euthyrox w dawce 175, u mnie ze smakiem jest w porządku, chyba musisz udać sie do lekarza, trzymam kciuki.pozdrawiam wszystkich na forum
-
Hej. Znowu mam pytanie do Was, drodzy forumowicze. Czy ktoś z Was po leczeniu radiojodem, miał problemy z zaburzeniami smaku? Jakieś 2 tygodnie po leczeniu czuję metaliczny smak w ustach, słonego smaku w ogóle nie czuję, a odczuwanie innych smaków jest upośledzone. Mieliście podobne odczucia? Pozdrawiam.
-
Może sie tak zdarzyć ale skontaktuj sie ze swoim onkologiem który prowadzil leczenie bo to moze byc kwestia krążeniowa.