Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ona
    dziewczyno trzymaj się słonko nawet nie myślałam że ty w tamtych rejonach mieszkasz to pewnie duzo strachu się najedliście trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy i życie było spokojne i nudne pozdrawiam cię serdecznie dużo buziaków
  • 12 lat temu
    hey kobitki

sorry ze mnie nie bylo ale u mnie takie akcje sie dzieja ze na kompie duzo nie siedze ! jestem z bostonu a juz pewnie wiecie z tv ze byl tutaj atak tych dwoch wariatow ! na ulicach wojska az starch wyjsc z domu - wiekszosc czasu przesiedzialam u rodzinki bo do pracy nie mozna bylo chodzic wiec nie pisalam - naszczescie juz po wszystkim - no ale policja i wojska dalej sa bo nie wiedza czy ktos jeszcze ma cos z tym wspolnego czy nie

emma - dzieki za pamiec :)

denim
    spokojnie :) calkowita utrata smaku lub dziwny smak jest normalne po jodzie - lekarz podajac mi jod ostrzegla mnie ze moge miec cos takiego i ze moze to potrwac nawet dwa tygodnie - teraz musisz jesc jak najwiecej cytryny zeby pobudzic slinianki ! dzieki temu smak wroci szybciej :) wogole po jodzie trzeba pic jak najwiecej wody i jest jak najwiecej kwasnych rzeczy (wlasnie po to zeby nie stracic smaku i wysiusiac jod jak najszybciej)
  • 12 lat temu
    Denim
    Ja tez nie miałam smaku dokładnie tak jak ty dopiero niedawno mi wrócił trzymało mnie 6 tyg. Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Ona, gdzie zniknełaś?
  • 12 lat temu
    Dzięki. Moja endokrynolog też mówi, że to radiojod "odbija się czkawką" akurat w ten sposob, ale to minie. Cieszę się, że takie perspektywy i, że Wam już ustąpiły te dolegliwości.
  • 12 lat temu
    denim,
    ja też tak miałam. Samo przeszło po jakimś czasie, nie pamiętam już dokładnie.
  • 12 lat temu
    denim ja tez tak miałam ze smakiem jak ty ale po jakimś czasie wszystko wróciło do narmy
    pozdrawiam miło spędzonego czasu życzę
  • 12 lat temu
    denim,
    ja jestem też 2 tyg.po leczeniu radiojodem, biorę euthyrox w dawce 175, u mnie ze smakiem jest w porządku, chyba musisz udać sie do lekarza, trzymam kciuki.pozdrawiam wszystkich na forum
  • 12 lat temu
    Hej. Znowu mam pytanie do Was, drodzy forumowicze. Czy ktoś z Was po leczeniu radiojodem, miał problemy z zaburzeniami smaku? Jakieś 2 tygodnie po leczeniu czuję metaliczny smak w ustach, słonego smaku w ogóle nie czuję, a odczuwanie innych smaków jest upośledzone. Mieliście podobne odczucia? Pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    Może sie tak zdarzyć ale skontaktuj sie ze swoim onkologiem który prowadzil leczenie bo to moze byc kwestia krążeniowa.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat