Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    dzieki dziewczynki :) biore krople i pije meliske i jest juz lepiej :)
  • dziewczynki pozdrawiam z Zakopanego :-):-):-)

i wszystkim zycze odpoczynku i słonecznej majówki
  • 12 lat temu
    Ona 26- melisa po długim spacerze i dobra ksiązka i bedzie ok. Chyba że o czyms myslisz i to podswiadomość...
  • 12 lat temu
    kasiab,
    dzięki za słowa otuchy, miłego słonecznego dnia życzę, papa
  • 12 lat temu
    Iga,
    ja też teraz senna jestem ale u mnie to przez pogodę. Może u Ciebie też tak jest. Nie martw się na zapas.
    A taki dzień nadejdzie, wiesz mi. Ja jestem już prawie 6 lat po.
  • 12 lat temu
    dziękuję za wiadomość, (czekałam),pocieszyłaś mnie bo zaczyna mnie to niepokoić , moja endo przyjmuje 1 w miesiącu , i jest to koniec maja ,chyba wybiorę się do rodzinnego, bo jestem tez bardzo senna, biore 175 euthyroxu, ale ciągle chce mi się spać . Cieszę sie z Tobą, że jest wszystko Ok, czekam tez na taki dzień
    pozdrawiam

• 12 lat temu
    Ona,
    ja podobnie do Rybenki obstawiam, że u Ciebie to ze stresu. Nawet człowiek nei zdaje sobie czasem sprawy i wydaje mu się, że nie denerwuje się, nie stresuje ale organizm reaguje inaczej.

Iga, już nie pamiętam ile u mnie trwał taki dyskomfort ale w środku wszystko goi się duuuuużo wolniej niż na zewnątrz, nawet do 6 m-cy.

Ja wczoraj byłam u endo, u mnie wszystko ok.

Miłej niedzieli,pa.
  • 12 lat temu
    już 2 mce jestem po operacji, a ciągle czuje takie "ciągnięcie" szyji, do teraz tłumaczyłam sobie tym, ze przeciez tam w srodku wszystko jest wycięte , no i musi sie zagoić, no ale jak długo jest taki dyskomfort, jak długo to trwa??jak wyglądało to u Was??pozdrawiam
  • 12 lat temu
    iga

pilam kiedys melise tak na uspokojenie jak jeszcze nie mialam tych kolotan ale chyba zaczne znowu :) dzieki
  • 12 lat temu
    mnie pomaga

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat