Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13029 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Ona
    trzeba było tak od razu a nie zamartwiałaś się dziewczyno buziaki i nie martw sie więcej
  • 11 lat temu
    hey kobitki
    kontaktowalam sie z moja endo - fasola mialas racje moja lekarz tez twierdzi ze to od odstawienia tab anty - powiedziala ze jesli nie przejdzie mi po 7 dniach mam isc do lekarza - wizyte mam 24 czerwca wiec i tak pojde
  • 11 lat temu
    fasola

no wlasnie tylko ja hormony odstawilam ok 7 miesiecy temu - a o bobasa juz zaczelam sie starac
  • Ona

Idź do ogólnego, bo jak Cię "znam" to ześwirujesz do 24.06.
    To pewnie przez to że hormony odsatawiłaś. :)))

A kiedy plany z dzidzią w roli głównej wcielasz w życie, bo jakoś umknął mi ten wątek :))
    3 mam kciuki
  • 11 lat temu
    dziewczynki a co myslicie jakbym poszla do lekarza ogolnego ? ona te robi wymazy i bada ginekologicznie - kurde bo ten 24 czerwiec mnie przeraza !
  • 11 lat temu
    dzieki juz sie umowilam tylko ze wizyta pod koniec czerwca
  • 11 lat temu
    Ona,
    Tak jak radzi Bania, i do gina. Nam tutaj ciężko doradzić, przyczyn może byc wiele.

Pablo,
    My tutaj chyba wszystkid jesteśmy ale po brodawkowatym albo pecherzykowatym i o tych rakach piszemy "niby raki". O istnieniu i innym leczeniu pozostałych raków tarczycy wiem.

Denim,
    Ja też przyłącze się do Twojego klubu huraoptymistow ; o)

Bania,
    U mnie leje prawie cały czas.
  • 11 lat temu
    okres mialam zawsze ok nawet po leczeniu (ktore mialam juz dawno temu) a tu taka niespodzianka :/
  • 11 lat temu
    Ona co ty dziewczyno sie martwisz na zapas mój gin mówił że to u takich kobiet jak my czyli z rakiem to jest normalne a ty nie panikuj tylko idź do lekarza i dowiedz się konkretnie od czego to a nie panikujesz za wczasu a tak nawiasem to ja już dawno przestałam sie denerwować rzeczami na które nie mam wpływu i tobie też tak radzę inaczej wykończysz się dziewczyno luzik i do przodu i trzeba wierzyć że będzie super dobrze buziaczki
  • 11 lat temu
    no wlasnie - juz sie martwie ze to.... :/ ja pierdziele moje problemy chyba nigdy sie nie skoncza !

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat