Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13028 odpowiedzi:
  • Kasiab

mam już skierowanie na usunięcie. Może uda mi się jakoś umówić na lipiec choć w szpitalach w Poznaniu nie ma wolnych terminów w tym roku :)))

Nawet endo mi powiedziała żebym usunęła bo pod tym przerośniętym mam węzełki odczynowe czyli jest stan zapalny.

Dziękuje. Pozdrawiam :)
  • 11 lat temu
    Basia, Bania,
    Jakie babcie?! Wy mlode jestescie.

Fasola,
    To zapewne przez migdały bo to "super" siedlisko dla bakterii i wirusów. Nawet jak nie boli to stan zapalny jest i od razu odbija się na wynikach. Do zapalenia gardła też pewnie migdały się przyczyniły.

Bula,
    To ciesz sie slonce bo u Ciebie to naprawdę jest ono sporadycznie. Moja bratowa mieszka koło Oxfordu i zawsze narzeka na pogode ;o)

Miłej nocy.
  • 11 lat temu
    no to kochane miłej nocki wam zycze do jutra :):)
  • 11 lat temu
    tak sie przymilam żeby mnie ktos przygarnął jako babcię moja córcia nie może mieć dzieci niestety ale ja sobie wcześniej czy później znajdę jakiegoś małego smyka do przytulania
    Kochane moje ja musze dzis spadać jak to się mówi, zaglądnę do was jutro miłej nocki i do jutra
  • 11 lat temu
    W pl renta zależy od humorku lekarza orzecznika jedni dają inni nie trzeba próbować choć jest coraz trudniej
    Basiu ja mam 48 lat czyli 50 prawie na karku a urodziny mam w grudniu i zeby było weselej tez mam na imie Basia a czuję sie jakbym miała naście lat moja córka mówi że jestem najbardziej wyluzowana matką świata
  • 11 lat temu
    Kasia
    Jak w PL jest brzydko to u nas jest słońce hi i ma byc aż do nastepnej środy gorąc. Mieszkam w IRL a wiesz ze tu słońca to jak na lekarstwo hi hi dlatego tak sie cieszę jutro tez sie będę wylegiwac i pojutrze i kolejnego dnia. Ach aż chce sie żyć. W zimie przez 3 miesiące co dzien padał deszcze depresa murowana. Ej tam babcie jakie wy tam babcie młodość ducha sie liczy pozdrawiam
  • 11 lat temu
    zasiłek pielegnacyjny to wiem na 100% nam sie nalezy ,ale renta ? jestem od 8 lat bez pracy ostatnie 2 lata opiekunka w opiece ale na członka rodziny. Zalezy mi na tej wiadomosci:)
  • 11 lat temu
    słyszeliscie cos o rencie chorobowej w naszym przypadku? warto sie starac ,czy dac sobie spokój?
  • 11 lat temu
    bania

co Ty opowiadasz jakie babcie :):) my mamy po nascie lat :):) haahhaha
    Ja nie naleze do tych co sie obrazaja :) to teraz zabij moja ciekawosc BABCIU młoda ile ty masz lat :)
  • Kasiab

Mam stwierdzone przewlekle zapalenie gardła i migdały przerośnięte do usunięcia ale w tej chwili tez mnie nie boli.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat