Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
ewcik - tak sie zastanawiam jak to mozliwe ze masz komorki rakowe a scyntografia nic nie wykazala ? do tego zastanawiam sie czy odrazu potrzebna jest operacja ? jod by sobie z tym nie poradzil ?
o jakim zroscie piszesz i gdzie on jest ?
scyntografia to najdokladniejsze badanie na wykrycie tego raka wiec dziwie sie ze nic nie wykrylo :/
co do tego ile mozna miec wznowe - nie ma na to reguly :/ mozna miec raz - pare razy - albo mnustwo - no i oczywiscie wogole mozna nie miec
-
Witam ponownie po długiej przerwie! Miło Was się czyta:) Dzięki Waszym postom czuję się mocniejsza. Chyba a nawet doszłam już do siebie na wieść o diagnozie. Na dzień dzisiejszy otrząsnęłam się z kryzysu. Przede wszystkim wyciszyłam się i już nie panikuję. Został mi ostatni tydzień bez eythyroksu do diagnostyki izotopowej. Mam serdeczną proźbę napiszcie jak to wygląda i na ile nastawić się na pobyt w szpitalu? Ktoś coś wcześniej pisał ale proszę o ściślej (będę w Gliwicach). Pozdrawiam serdecznie
-
Witam
Jestem tu nowa, mam 35 lat i od 2011 walczę z tym czymś.Miiałam dwie operacje (najpierw jedna połowa potem druga) w listopadzie 2011 jod i do czerwca tego roku było super. Wyniki mam dobre tzn markery prawie 0 scyntygrafia nic nie wykazała ale biopsja (zrostu? czegoś co mi się utworzyło) wykazała komórki. Za dwa dni mam operację trzecią już a w sierpniu jodowanie. Chciałam dowiedzieć się ile razy można mieć nawrót? Czy spotkaliście się z kimś kto miał kilka razy czy tylko raz? Jestem już zmęczona i chciałabym wiedzieć czego mogę się jeszcze spodziewać.
-
Dzieki dziewczyny:)
Ale ja najpierw przeczytam sklad tego cudownego srodka:) Mam tez jeszcze nazwe tabletek na zachowanie młodego wygladu :) Ale je sie zamawia cena ponoc przystepna sproboje jak wroce do Polski:) moze jak raz z 50 latki zrobie 18 latke :) Hahahahaha A propo tutaj gdzie jestem nikt o takim czyms jak Bio -Oil nie szłyszał w Rossmanie.
Miłego dzionka zycze ruszam na rower s lonce swieci szkoda czasu :):)
-
Bułka61
Musisz mi uwierzyć, że ja nie żadna przedstawicielka i ani lobbystka firmy :-)
Ja też mam wrażenie, że moja blizna od początku żyje własnym życiem i robi co chce :-)
-
Ja tez stosowalam bio-oil i dla mnie to była beznadzieja, nie dość ze nie pomogło to jeszcze podraznilo skórę wokół blizny i z 3 metrów było widać moja szrame. Teraz nic nie stosuje i jest rewelacja prawie nic nie widać, a 8 miesięcy minęło od operacji, a słyszałam gdzieś ze do dwóch lat blizna ewoluuje. Jak widać do każdego organizmu pasuje cos innego.
-
basia49
No to teraz nabijemy kasę firmie produkującej cudowny lek ;-)
Można kupić w każdym Rossmannie, a teraz w Superpharmie mają promocję i dla posiadaczy ich karty jest tańszy o dychę.
http://www.bio-oil.com/pl
-
denim
Prosze podaj miejsce zakupu tego Bio-Oil.
-
Basia49
Jak to dobrze, że wracasz do zdrowia. Moja blizna też szczypała i ciągnęła, szczególnie w nocy podczas snu. Potrafiłam się budzić kilka razy. Pomimo, że stosowałam przepisane maści. Mnie, niestety zrobił się bliznowiec. W tej chwili stosuję Bio-Oil. Na moją bliznę działa rewelacyjnie. Po 2 dniach stosowania blizna zbladła
(czary :-), a zalecają stosować ten olejek systematycznie przez 3 miesiące.
Herbata z bazylią powiadasz......Dla mnie brzmi super.
-
witam
u mnie wszystko ok - nie pisalam bo ostatnio korzystal z upalow :) bylam w sobote skakac ze spadochronem !!!!!!! no ale chmury byly zanisko i przelozyli skoki na nastepna sobote
tak pozatym u mnie upaly !!!!!!!!!!!!!!! czasami z domu nie da sie wyjsc tak grzeje