Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam Wszystkich.
Jestem tu nowa. W czerwcu miałam wyciętą całą tarczycę. Wynik histo rak pęcherzykowaty mało inwazyjny. Pod koniec sierpnia mam scyntygrafię w Warszawie. Boję sie tego co będzie dalej.
Co do blizny ja swojej nie smaruję żadną maścią- goi się idealnie.
-
no ja z wami jeszcze 3 dni, a potem przerwa :) wczasy w Gliwicach :) Upał niesamowity na słoncu 36 stopni
-
Witam oj widze że się dzieje na naszym forum wpadłam na chwilkę życzyc wszystkim miłych dni ja narazie mam młyn z gośćmi co trochę sie wymieniają odpoczywajcie i bawcie sie dobrze
-
Podobno są dwie maści Contratubex i Solcoseryl/
-
witam wszystkich w ten upalny ranek,
do dziewczyn, które zastanawiają się czym smarować bliznę po operacji.
odpowiem tak: ja nie smarowałam niczym , brałam wapno i D3, i idealnie mi się zagoiło, natomiast mojej koleżance z separatki, która smarowała , zrobił się bliznowiec, więc nie wiem co Wam poradzić. Decyzja oczywiście należy do Was.życzę zdrowia i pozdrawiam
-
Renia
Zamelduje sie od razu jak wroce do domu z Gliwic :) W czwartek ruszam do Polski kierunek Gliwice:) no a po leczeniu nad morze ,gdzie pomieszkuje czasami :)
Pozdrowienia
-
hej dziewczyny
Mam takie pytanie kiedy może zacząć się robić bliznowiec? Po Jakim czasie od operacji?
Na dzień dzisiejszy czuje się naprawdę dobrze,trochę dłuży mi się to czekanie na wynik histopatologiczny,ale akurat na to wpływu nie mam. Pozdrawiam.
-
Jednak obieramy z chłopakami po raz kolejny kierunek Zakopane (juz za tydzień :)) młody oczywiście czeka najbardziej na tatralandie i "pilacki statek" ;)) tydzień w górach jaki by nie był BĘDZIE PIĘKNY!!! I moja ukochana kościeliska <3 i szarlotka w każdym schronisku...
Włosy mi wypadają. Endo powiedziała ze maja prawo. Pan w aptece polecił bratek (do picia) powiedział ze za 10 dni powinnam zobaczy różnice.
Ja ma stawić się na kontrole w listopadzie. Endo obstawia ze nie dostanę jodu bo będzie czysto. Oby okazała się prorokiem. W związku z tym ze tak czy inaczej w październiku odstawiam hormony a ostatnim razem przysytyłam 6 kg, postanowiłam sobie schudnąć żeby w razie przytycia wyglądać tak jak teraz. Idzie dobrze. :)) a w stosunku do mojej wagi sprzed trochę ponad 2 lat schudłam juz w sumie 20kg ;)) powolutku ale za to zdrowo, pysznie i bez efektu jojo. ;)))
Dobranoc
-
Witam!
Właśnie wróciłam z Gliwic, mam stawić się na Oddział Terapii Izotopowej 23 sierpnia, więc mam jeszcze sporo czasu. Ale powiedzieli, że będę w szpitalu ok. tygodnia i nie kazali odstawiać hormonów. I też zastrzegli, żeby po szpitalu unikać dzieci i ciężarnych, ale o tym pewnie jeszcze coś powiedzą.
Basia49
Niedługo jedziesz, więc przygotuj się, że będę Cię męczyć pytaniami :)
Pozdrawiam wszystkich.
-
Witam
Tak to prawda scyntygrafia nic nie wykazała okazuje sie że ona na 98% daje pewność a ja znalazłam się w tych 2%. Pytałaś o zrosty. Tak po operacji bardzo źle mi się goiło i niestety jest tam i krwiak i właśnie coś tam się utworzyło. Najprawdopodobniej jest to wczesne stadium ale to bedzie wiadomo po operacji. Już rok temu miałam robioną biopsję i nic nie wyszło. A teraz tak. A miaaLam mikro i jeszcze profilaktycznie dostalam jod 2 lata temu. Trochę się podłamałam ale jak poczytałam te wasze wpisy to mi troszkę lepiej. Pozdrawiam