Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Basia49
Super, że się udało! :)))
ona26
Moja koleżanka właśnie też tak miała. Długie starania, potem odpuściła i taaa daaamm: CIĄŻA ;))
-
basia
super kochana !
ja czekam na wyniki ale dalej nie dostalam e-mailu od endo
-
aniaw
wiem ze duzo osob tak ma ze jak przstanie starac sie o bobasa to ''wpadaja'' :) mam kolezanke ktora przez 2,5 roku nie mogla zajsc w ciaze - obsesyjnie sie starala miezyla temperatury i takie tam - nawet miala badania na bezplodnosc - po badaniach okazalo sie ze wszystko jest ok a kolezanka dalej byla pewna ze jest bezplodna i przestali sie starac - i wiesz co odrazu ''wpadki'' hihi kolezanka przez 45 dni nie robila testu bo byla pewna ze to jakis stress lub cos innego - no ale wkoncu zrobila i nie mogla uwiezyc :D teraz w piatek ma urodzic corcie :)
-
dzieki dziewczyny!!! wiec nie mamy na co czekac starajmy sie o cos co nam się nalezy.
iga Niemcy a Polska to dwa swiaty :) Nie wierzyłam ze mi się uda w Polsce dostac rente,ale jednak...Nawet mi powiedziano ze moge dorobic brutto 2528,8 zł.tez tak zrobie :)
-
witam, rzadko zaglądam i pisze , ale duchem jestem z Wami, Basiu49 gratuluję, nie wiem, czy pamiętacie, ale kiedys pisałam, że moja kuzynka w Niemczech ma dożywotnią rentę, ktos odpowiedział, że u nas to niemożliwe, a jednak!!! cieszę się razem z Tobą, może wreszcie będą traktować nas jak powinni.pozdrawiam
-
Bułka mialam wspolistniejace choroby do tego : kregosłup.astma no i do psychiatry musiałam isc. Ile i na jak długo napisze jak mi córka przesle kopie. Nie jestem w kraju dzwoniłam do Polski do Zusu no i powiedziano mi ze decyzje pozytywna reszte w pismie ktore wysłali do domu:)
-
Basia gratuluje ale w szoku jestem to na to rentę dają? Ile ci przyznali jak mozna wiedzieć? I na jak długo? Ja myślałam ze na to renty nie dają.
-
Szczesliwy dzien mam !!!! Dostałam rente na raka tarczycy ufff a juz myslałam ze mnie spławia.
-
Shanta84
Trzymam kciuki za jak najkrótszy pobyt w Zgierzu i szybki powrót do domu.
ona26
Jak się czasem odpuści starania o dziecko, to ono niespodziewanie się pojawia. Bardzo często zależy to od psychiki. :)))
Basia49
Popieram... Nie badaj tak często tego ciśnienia. Można się samemu nakręcić przed mierzeniem, że może znowu będzie wysokie itd. Mówisz i masz! ;)))
-
i najwazniejsze MNIEJ stresu :)