Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    hej kobitki dostalam wyniki
    marker ZERO !!!!! :) :) :)
    hormony zanistkie ale mam powtorzyc badania za 3 tygodnie - bo czasami na zmiane pory roku moga szalec
  • 11 lat temu
    fasola1983
    Dasz radę! :)
    A propos leków za setki tysięcy złotych... Ja właśnie oczekuję na łaskawość Ministerstwa Zdrowia... W tym tygodniu mam dostać odpowiedź w sprawie refundacji. To będzie cud jak dostanę pozytywną odpowiedź. ;) Raczej spodziewam się odmowy. Nie przejmuję się tym jednak póki co. ;)))
    Pozdrawiam wszystkich!
  • Dziewczyny nie biorę hormonów tydzień i czuje się do dupy!

Jednak gdy pomyślę o tych wszystkich ludziach, którzy do leczenia potrzebują chemioterapii, radioterapii, leków za setki tysięcy złotych ( których nfz nie refunduje). Którzy leżą tygodniami, miesiącami w szpitalach strasznie osłabieni...
    Od razu mi wstyd, że w ogóle wpada mi do głowy by narzekać!

Więc już nie marudzę!! Pozdrawiam wszystkich.
  • 11 lat temu
    Basia49
    Teraz renty nie dają na dłuższy czas, 1-2 lata to maks. Najważniejsze, że przyznali. :)
  • 11 lat temu
    No dali ,ale na krotko 1 rok i całkowicie niezdolna do pracy :) A ile to nastepnym razem czekam na decyzje
  • 11 lat temu
    To sukces bo z rentami na choroby onkologiczne teraz cienko. Zaostrzyli zasady przyznawania.
  • 11 lat temu
    No to wspaniała wiadomość Basiu, GRATULUJĘ!!!!
    Sama jestem na takiej rencie już od 5 lat,ale co komisja to jednak stres.
    Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia:)
  • 11 lat temu
    Brawo Basia!! Dałaś dobry przykład!
  • 11 lat temu
    Basia49
    Super że się udało! :) Ja dopiero zaczynam gromadzić papiery do wniosku.
    ona26
    Tak tak, ja też mam taką koleżankę. Najpierw starania, potem odpuścili i taaa daamm... CIĄŻA :)))
    A wyniki u Ciebie to tylko formalność. :) Na pewno wszystko jest w porządku! :)))
  • 11 lat temu
    Basiu super gratuluje ci

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat