Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
do dorcia0905
Ja proponuję Inneov gęstość włosów….stosowałam dwa razy po operacjach, gdzie włosy znajdowałam na poduszce (a mam gęste włosiska) W ulotce pisze trzy miesiące kuracji, ja stosowałam dwa miesiące i włosy rosną SERIO, bez żadnego czarowania! Zaproponowałam też koleżance i podobne efekty. Jest to dość drogi produkt, ale w aptekach internetowych da się kupić taniej i czasami dwie kuracje w cenie jednej. Z czystym sumieniem polecam.
-
Może Ktoś ma jakiś dobry sposób na wypadanie włosów. Męczę się już z tym problemem jakieś 2 miesiące, po jodzie to już w ogóle tragedia. Biorę już miesiąc Skorzypo- vitę i żadnego efektu nie widać.
-
JA już mam dość wypadania włosów ile można jem revalid na włosy i inne witaminy stosowałam i nic cigle lecą nie mam sił wpadam przez to w depresję
-
dziękuje za życzenia:) u mnie jak pojechałam na jod (pierwszy raz;operacja była 1,5 miesiąca temu)okazało się, że świeci się coś na lewym płacie. niestety na usg lekarz tego nie mógł zobaczyc bo jest dużo krwiaków. wieć operacja wykluczona. zdecydowano, ze podadza mi jod-dawka 74. po scyntygrafii całego ciała napisano na karcie informacyjnej: płat piramidowy? ktoś może tak miał?
-
Basia49
No nieciekawie, ale z tego co wiem to włókniaki są łagodnymi nowotworami. Tak to jest, że czasem jak już się zacznie chorować, to ciągle coś nowego musi się przyczepić.
U mnie na szczęście cytologia w miarę ok (nic się nie pogorszyło, a I grupy to już nigdy mieć nie będę), następna za 3 m-ce. No i po nowym roku trzeba będzie kolposkopię zrobić.
TSH za to spadło mi już do normalnego poziomu. Jedynie wapń poniżej normy, mimo tego że cały czas biorę Calperos. Zobaczymy co jutro endo powie.
-
Basia49
Włokniak na szczęście łagodny. Odetną w minutę i po sprawie? ;))
Gdzie masz tego wlokniaczka?
Głowa do góry!
Pozdrawiam
-
ach co za pech !! Nie dosc ze rak tarczycy to jeszcze włokniak tez rak ,ale skory.Zaatakowal mnie z kazdej strony ten skorupiak.
-
angi_83
Wszystkiego najlepszego! :))) Przede wszystkim duuużżżooo zdrowia! :)
-
-
angi
pewnie ze mozesz :) i wszystkiego najlepszego :)