Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Tak tylko mnie najbardziej martwi ze to szybko i caly czas rosnie a w dodatku zaczyna mnie bolec z obu stron szyi
-
gery33
Wytną i po sprawie. Nie panikuj! Ja nie wierzę, żeby było to coś złośliwego. A terminologia "nowotwór" dotyczy wszystkiego, co nam wyrośnie obcego i nieprawidłowego w organizmie. ;) Takie nazewnictwo. ;)
-
Bulka601
I w tym mam problem bo wiem ze to jest nowotwor tylko jak sie dowiedzialem to nawet nie zapytalem gdzie Jestem zalamany
-
Jasne ze mam. Ale co ci wynaleźli, ze tarczyca jednak? bo nie byłeś pewny. To jakies angielskie oznaczenia, nie mam pojęcia co oznaczają.
-
Chce miec druga diagnoze dla pewnosci
-
Bulka601
Moze w Irlandi masz dobrego lekarza???
-
Fasola1983
Moze Ty masz dobrego lekarza w Poznaniu???
-
No wlasnie to jest pytanie co mi wynalezli bo w szoku bylem jak sie dowiedzialem ze ide na stol pod noz chirurgiczny i przestalem myslec Lekarz powiedzial GROWTH 5 3 F a ja z tego wszystkiego zapomnialem zapytac gdzie dokladnie to mam Jak sprawdzam na necie to jest nowotwor ale jaki nie mam pojecia Zna ktos dobrego onkologa w Krakowie albo Warszawie???
-
Gery33
Ja nie wiem.
A co tam Ci wynaleźli?
Pozdr
-
Czy ktos wie co to jest oznaczenie 5 3 F przy nowotworze???