Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Fasolka masz synka debeściaka ale się uśmiałam pozdrawiam całą gromadką
-
galaxie
kochana ale to i tak nie bedzie tak dlugo :) pare razy podadza jad i z glowy :) wiem ze sie boisz ale spokojnie obiecuje Ci ze wszystko bedzie dobrze :) ten rak naszczescie nie jest taki straszny - i jak juz pisalam jest jak nie rak - nawet lekarz mi mowila ze ta choroba nie powinna nazywac sie rakiem bo na to sie nie umiera - powiem Ci kochana ze mamy szczescie w nieszczesciu - bo tylko takie cholerstwo sie do nas przyplatalo - a moze bedziesz miala takie szczescie ze jod podadza z dwa razy :)
pamietaj wszystko bedzie dobrze - a na slub bedziesz miala taki prezent ze lekarz powie ze wyniki sa dobre :)
-
Ona26,
dołączam się do gratulacji, wspaniałe wieści:) od początku udzielasz się na forum i zawsze dla każdego znajdziesz słowa pociechy i wsparcie, a to bardzo wiele znaczy.
Staram się zachować optymizm i powtarzam sobie że na tego raka się nie umiera, ale ciągle otrzymuje tylko złe wieści. Wiem że bardzo mało osób ma przerzuty do płuc ale podobno najważniejsze jest teraz żeby mój organizm dobrze chwytał jod żeby niszczył komórki rakowe. Bardzo się boję kontroli za pół roku tym bardziej, że będzie na początku maja a 31.05.2014r. wychodzę za mąż i mam nadzieje że dostanę w końcu pozytywne informacje. Trzymam się tego że ciągle mam szanse żyć tylko tak jak piszesz powrót do zdrowia zajmie mi więcej czasu i więcej strachu
-
angela
super wiadomosc przes swietami :) ja zawsze chodze na kontrole przez swietami zeby na swieta miec supe humorek :)
-
dzieki :) kochani jestescie :) do mnie jeszcze to nie dotarlo :) pozatym nie ma potwierdzenia od lekarza narazie tylko 5 testow zrobilam wszystkie pozytywne :)
jesli lekarz potwierdzi ciaze to bedzie moj prezent pod choinke dla mojej mamy :) bo jeszcze nikt nie wie oprucz Was :) jutro ide do lekarza zobaczymy co powie - chociaz ciaza jest BARDZOOO wczesna bo jeszcze 1,5 tyg temu test byl negatywny - wiec nie wiem czy lekarz wogle cos zobaczy
pisalam tez juz do endo - kazala dzisiaj mi sprawdzic hormonki tarczycy (2 na 3 kobiety w ciazy musza zmienic dawke hormonow)
fasola
chociaz to do mnie nie dochodzi jeszcze to tez mam lzy w oczach jak o tym mysle - co do synka to musieliscie miec ubaw po pachy haha
-
Witam serdecznie.....ja w trakcie powrotu do domu z Gliwic po jodzie diagnostycznym....wszystko super BO TAK MIAŁO BYĆ !!! Czego życzę Wszystkim i trzymam kciuki za Każdego z Was....pozdrawiam !!!
-
Ona25!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! :D:D:D:D
popłakałam się :)))
gratuluję Ci z całego serducha!!!!
Mój syn skończy 28 grudnia 5 lat.
Wczoraj śpiewał
"-Pała na wysokości, pała na wysokości...
- co śpiewasz?
- kolędę a co? ciocia nas uczy do psedstawienia!"
To tak dla wszystkich na dobry nastrój! :D:D
Pozdrawiam!!
-
ona26
Najlepszy prezent pod choinke dostalas Gratulacje
-
ONA
gratulację cieszę się razem z tobą dużo dobrego i szczęścia buziaki
-
Ona
Gratuluje !!! W koncu zes sie doczekała. Super prezent na zakończenie roku w koncu szczęście sie do ciebie uśmiechnęło po tym pechowym roku. Teraz tylkodbaj o siebie i ciesz sie ciąża.