Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
angela100 dzięki za informaxje może skorzystam w przyszłym miesiącu:) narazie mam jeszcze Revalid olej z czarnej porzeczki też mam zamówiony więc to będzie podobny skład
-
wiesz co w domu nie zawsze mam dobre cisnienie ale tak jak piszesz u lekarza zawsze hehe - biore leki na cisnienie I dzisiaj ide do lekarza zapytac czy mam zmienic dawke zewzgledu na ciaze - ale wydaje mi sie ze nie zmieni bo nie jest one jeszcze az tak wysokie - lekarze wiedza ze jak jestem u nich to cisnieie mam wysoki - temu zawsze kaza mi miezyc w domu I zapisywac
-
Ja spać nie mogę :/
Ona,
A moze Ty masz syndrom "bialego fartucha", tzn. ze cisnienie podnosi Ci sie jak jestes u lekarze samo. Wielu pacjentow tak ma, czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawy ale gdzies podswiadomie sie denerwuje i cisnienie od razu w gore idzie.
-
kasia
dla mnie lekarz tez powiedziala zebym jej powiedziala jak bedzie 140 albo wyzsze - w domu nie mam az tak wysokiego - dzisiaj mialam idealne 120/ 84
dzieki za rade bede robila tak jak mowilas
-
basiunia7
Wyszedł nowy inneov i podobno jeszcze lepszy ….. co do tamtego to nie widziałam, że już go nie ma, pewnie dlatego jest ten nowy, czytałam o nim opinie i bardzo go chwalą….tu masz link na kuracje na 3 m-ce
http://aptekacentrum.lublin.pl/dermokosmetyki/inneov/inneov_densilogy_x_180_kaps.3miesieczna_kuracja,i36264.html
oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale nie spotkałam się jeszcze, żeby nie było zadowolenia z efektu, przeraża cena-to fakt….tutaj kuracja na 3 m-ce to koszt 178,44 zł…zajrzyj na link… :-)
a ja dla wzmocnienia za to rzęs kupiłam revitalash….kasa straszna, ale …..po 1 m-cu rzęsy ciut przyciemniały przy nasadzie i nie wypadają….i jeszcze przede mną 5 m-cy kuracji :-)…czekam na efekt (podobno po 3 m-cach już widać efekty) hahah….żebym przypadkiem mrugnięciem nie zmiotła wszystkiego w pobliżu hahahah
pozdrawiam….zastanów się, ale warto czasem zaryzykować :-)….ja tak podchodzę do wielu spraw
-
Galaxie,
wiem, że powtórzę za innymi ale spokojnie, każdy z nas miał gorsze dni. Nerwy nie pomogą. Głowa do słońca, będzie dobrze!
Ona,
to nie ja, u mnie to raczej odwrotnie. U ciężarnych ciśnienie jest wyższe niż normalnie.Mierz ciśnienie sobie codziennie, postaraj się mniej więcej o tej samej porze robić 3 pomiary, każdy w odstępie ok.2 min. zawsze w tej samej pozycji. Pomiar rób zawsze na tej samej ręce, po min.10-15 min.odpoczynku. Pamiętam, że jak byłam w ciąży to ginekolog mówiła mi, żeby natychmiast jej zgłosiła gdy ciśnienie będę miała 140/100. Czy masz zmieniać lekarza, nie wiem, bo nie znam go ale jeśli masz mieć przez całą ciążę obawy to lepiej zmienić. Popytaj wśród znajomych o dobrego ginekologa-położnika. Na pewno warto spytać tego drugiego lekarza.
-
galaxie
spokojnie - tez mialam takie dni ze myslalam sobie po co ja wogole cos robie skoro moze mnie tu niedlogo nie byc - takie mysli sa normalne - ale z czasem zrozumiesz ze ten rak jest zupelnie inny od reszty i ze na to sie nie umiera !!!!! pamietaj w gorsze dni staraj sie myslec o czyms innym :)
-
dzieki dziewczynki :)
kasia
mam co Ciebie pytanie - to chyba Ty masz problemy z wysokim cisnieniem ? (nie pamietam ale wydawalo mi sie ze to bylas Ty :) ) no wiec ja tez mam wysokie ale moja ginekolog powiedziala ze to wczesna ciaza wiec moze mi je wyrownac pozniej - no i tak sie teraz zastanawiam czy mam zmienic lekarza czy wierzyc dla tej ? jak to bylo u Ciebie ?
dodam ze cisnienie jest wysokie ale przewaznie miescie sie w wysokich granicach np: 135/95 lekarz mowi ze jak przekroczy 140 to zaczna cos z tym robic no i wczoraj mialam 133/97 wiec jednak te drugie troche wysokie - jutro ide do lekarz ktora przepisywala mi leki na cisnienie (nie ginekolog) i zapytam co i jak
-
angela100 inneov gestość włosów zmienił skład byłam w 3 aptekach nie maja i nie sprowadzają bo się im nie sprzedawał więc nie wie czy tyle kasy ryzykować jak skład jakiś inny i w aptekach go nie mają
-
angela100
dziękuję za informację. Rozjaśniło mi się już wiele rzeczy , kiedy czytam to forum. Fajne z Was babki :) Dobrze ,że jesteście.
R.....30
Może faktycznie się spotkamy. Będzie nam raźniej :) .