Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • bania1
    to fantastyczna wiadomość.
    Masz rację, dobrze, że jest to forum, a jeszcze lepiej, że są ludzie, którzy piszą dobre wieści i dają nadzieję innym. Wszystkiego dobrego :)
  • bania1

GRATULUJĘ!!! :DDD
  • 11 lat temu
    bania1
    Super wieści! :))) Cieszę się razem z Tobą! :)))
  • 11 lat temu
    bania

GRATULUJE !! :) bardzo sie ciesze :)
  • Bania1--> to wspaniałe wiadomości! Pociechy z życia życzę :-)
  • 11 lat temu
    Witam dawno mnie co prawda nie było na forum ale dziś weszłam żeby się pochwalić byłam na kontrolnej scyntografii i nareszcie wyszła czysta i przerzuty zniknęły popłakałam się z radości jestem bardzo szczęśliwa i może powtórzę sie ale fajnie że jest takie forum i dzięki za wsparcie jakie dane mi było otrzymac od was

Ona trzymam kciuki za ciebie i wierzę że z twoim dzidziusiem będzie wszystko dobrze

pozdrawiam serdecznie
  • 11 lat temu
    Podziwiam że dajecie radę wytrzymac na tak niskim TSH...Nie męcza Was upały, nie mdlejecie jak jest duszno??Bo z tym jest u mnie najgorzej, uniemozliwia to wręcz pójście do pracy że o zakupach nie wspomnę. ja miałam wszystkie objawy pod rząd i naraz ale najgorsze, juz cięższe, to cholerne nadcisnienie a z tym nie da się ot tak po prostu chodzić. Nie wiem jak to zrobic żeby miec np TSH 0,3 skoro na Eutyroksie 100 mam 0.05 a na Eutyroksie 75 mam 0.07 prawie? Co do wagi- TSH spadło a waga +5 kg natychmiast :D Paranoja, nic z tego nie rozumiem.

bulka
    Ja też nienawidzę ćwiczyć, chyba że umysłowo ale od tego jedynie mogą mi spaść cycki wg prawa grawitacji :/
  • 11 lat temu
    ja tez ostatnio mialam 0,06 tsh czuje sie swietnie tylko ta wagaaaaa tez nie spada buuu! Chociaz spadla o 2 kilo na poczatku i juz ani drgnie dalej w dol a przydaloby sie jeszcze 5 kg zrzucic, ale ja tak nie cierpie cwiczyc
  • 11 lat temu
    inezka
    Ja w sierpniu 2013 mialam 0,06 w grudniu 0,9 a natomiast w marcu 2014 0,06 tak jak piszesz :) waga nie spada :( Euthyrox mi podwyzszono ale w kwietniu mam wizyte w nuklearnej zobaczymy co na to endo juz nie polska a niemiecka:)
  • 11 lat temu
    A tak z czystej ciekawosci sie spytam, kto nie chce niech nie odpowiada- jakie macie TSH i jak sie przy nim czujecie???
    Moje obecnie 0.05 i wszystkie objawy kosmicznej nadczynnosci na raz oprocz chudniecia oczywiscie ;).

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat