Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Iziax
No pewnie, że w pełni wrócisz do życia! ;) Teraz to już z górki! ;)
A ja rozmawiałam z moją Panią dr. Kalcytonina wzrosła, ale nie aż tak, żeby w panikę wpadać. Wyniki scyntygrafii i dobre i złe. Z jednej strony dobre, bo choroba stoi w miejscu, a złe bo nie mogą żadnego leczenia mi zaproponować. Pozostaje czekanie na jakiś program kliniczny i leczenie tak jak do tej pory, czyli potęgą mojej podświadomości. :)
-
aniaw12 nie czuje sie az tak zle, sa po prostu gorsze i lepsze dni ostatnio bylo juz calkiem spoko ale wczoraj znowu dretwienie rak, sennosc. Caly dzien przelezalam w lozku nie myslac nawet o tym zeby wstac. Licze na to ze jeszcze troche i w pelni wroce do zycia ;)
-
Iziax
Z każdym dniem będzie coraz lepiej. ;)
-
Aniaw12 to tlumaczy czemu wciaz kiepsko sie czuje... no nic, trzeba czekac az sie unormuje...
-
ewela12123
Mój przypadek wymaga innej diagnostyki, ponieważ choruję na RRT (rak rdzeniasty tarczycy).
lziax
TSH bardzo wolno spada. U mnie trwało to kilka m-cy, a przerwa gdy nie brałam leku była krótka, jakieś 3 tygodnie.
-
Dziewczyny ile u was wynosilo tsh po okolo 2,5msc od leczenia jodem? Moje jest wysokie bo ponad 12 w sumie wyjsciowe mialam bardzo wysokie ale ile u was tsh dochodzilo do normy? Biore 150 eutoryxu, wiem ze niektore z was dostawaly mnisjsze dawki.
-
Aniaw 12 a dlaczego twój przypadek wymaga innej diagnostyki?mam nadzieje że u Ciebie bedzie wynik dobry ,jutro jak będę o siłach to napiszę co wiem trzymam kciuki za dobre wiadomości u Ciebie ;)
-
ewela12123
Trzymamy kciuki! Będzie dobrze! :)
A ja w piątek wróciłam z Warszawy po 4 dniach pobytu na OOD w CO. Nie wiele wiem, bo wyniki scyntygrafii mają być jutro. Scyntygrafię miałam robioną codziennie od środy i trwała bardzo długo. No ale mój przypadek wymaga innej diagnostyki. ;) Na tą chwilę, po badaniu USG szyi - 1 węzeł chłonny do obserwacji, markery CEA bez zmian, czyli sporo ponad normę, a kalcytonina też może wynik jutro.
-
Witam, jutro jadę na konsultację do Gliwic trzymajcie dziewczyny kciuki,wiem że to tylko konsultacja ale nie wiem czego tam się dowiem, może któraś z was miała okazję być u dr Zbigniewa Wygody?pozdrawiam
-
Kinia83
bez hormonow juz 10 dzien i nic zlego sie nie dziej :) oby tak dalej widocznie nie kazdy ma objawy podobne, albo wystepuja w innych odstepach po odstawieniu hormonu. Kazdy przechodzi inaczej:) Zobaczymy dalej jak bedzie.