Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
No juz jestem spakowana i wczesnie rano ruszam na jodowanie do Gliwic. Wszystko byłoby super gdyby nie 8 miesięczna corcia która musze zostawić i to nie wiadomo na ile:-( dziewczyny jest to dla mnie zbyt trudne ...trzymajcie kciuki za dobre wyniki i za szybki powrót do domu.
-
Cześć wszystkim, fajnie że Was znalazłam. Mam tysiące pytań bo wkrótce odwiedzę Gliwice i tam pozbędę się jednego płata. ewela12123 JAK SIĘ CZUJESZ??? Kiedy wychodzisz? Mówisz czy masz z tym problemy? kiedy wstałaś z łóżka? jak tam jest? jak nie ma problemów z tężyczką to wychodzi się już następnego dnia???
-
Cześć wszystkim, fajnie że Was znalazłam. Mam tysiące pytań bo wkrótce odwiedzę Gliwice i tam pozbędę się jednego płata. ewela12123 JAK SIĘ CZUJESZ??? Kiedy wychodzisz? Mówisz czy masz z tym problemy? kiedy wstałaś z łóżka? jak tam jest? jak nie ma problemów z tężyczką to wychodzi się już następnego dnia???
-
Maximos
Zdawaj dokładne relcje z pobytu swojego na oddziale izotopowym to ja lepiej przygotuję sie na to co mnie czeka w listopadzie :)
-
Właśnie przyjąłem się na oddział diagnostyki izotopowej w Gliwicach dzisiaj lajcik tylko krew i mały jodzik do scyntygrafii jutrzejszej mają jakieś podejrzenia do małego węzełka ale zobaczymy czy wyjde po diagnostyce w piątek czy przytrzymają mnie do poniedziałku czy tez na dużym jodzie. Dam znać co i jak ;). Na razie się klimatyzuje w nowym miejscu ;)
-
ewela12123
cieszę się że jesteś już po :) jak się czujesz?
moje wapno szalało i była duża tężyczka. objawiało się to drętwieniem rąk tak że aż mi palce wykręcało w taki sposób że sama nigdy bym nie dała rady tego zrobić... no i drętwiała twarz. dostałam kroplówkę i przeszło. Potem dawali mi w szpitalu Calperos i alfadiol.
-
Witam, wczoraj miałam operacje usunięcia tarczycy, węzły na szczęście czyste, modlę się o prawidłowe wapno bo trochę mi spadło i boję się że mnie nie wypuszcza :(Anka 244 jak Ci się objawiala ta tezyczka?
-
agnes1981
współczuję Ci , to bardzo przykre stracić ukochaną osobę. Wiem,że to nieodwracalne i żal oraz ból Ci towarzyszy, ale postaraj się myśleć o tych miłych chwilach, które dane było Wam wspólnie przeżyć.
Masz rację , że po operacji wszystko się zagoi, a ten nasz rak dobrze się leczy wszystko będzie dobrze, Szybko masz jod , to bardzo dobrze, prędzej się z tym uporasz.
-
Ja jestem 6 tygodni po operacji wycięcia całej tarczycy. Histopatologia wykazała 2 ogniska raka brodawkowatego. W prawym placie 7 mm i w cieśni 2 mm (nie widoczny na wczesniejszym usg). 19 listopada mam duzy jod. Ale wiecie co...dokładnie 2 tygodnie temu zmarł moj ukochany tatuś (58 lat) i cały ten moj rak wydaje mi się teraz nieistotny. Nieistotny dlatego, że walkę z nim można wygrać !!! A śmierci nie da się cofnąć...i tesknoty uciszyć :( to boli 100-kroć bardziej niż operacja.
-
kasia85
Ja w szpitalu byłam tydzień ale tylko dlatego że miałam ataki tężyczki,niektóre osoby wychodzą 2 dni po operacji do domu więc jak widzisz nie ma reguły. Wiem przez co przechodzisz bo miałam to samo, co tylko mnie zabolało od razu wmawiałam sobie że to ten rak. Mój guzek był malutki bo tylko 3 mm no ale jednak był, mam 30 lat. Głowa do góry, rak brodawkowaty rokuje bardzo dobrze i jest tu wiele osób które to potwierdzi. Jestem 5 miesięcy po operacji i uwierz że funkcjonuję tak samo jak byłam przed :) A skąd jesteś Kasiu?