Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • Jak dziś nie odbierze to próbuj jutro do upadłego. Ale kulturalnie powinien oddzwonić ;) jak nie mógł odebrać. Lekarze z natury zabiegani zwłaszcza ci co pracują w szpitalach. Anka50 dokładnie tak powinno być!! I nawet już nie powinno być żadnego jodowania ani nic tylko jedno cięcie i po temacie. Ale życie pisze inne scenariusze po to żeby pokazać nam jakie jesteśmy silne i ile możemy znieść :)
  • Kalmara - to dobry pomysł z tym lekarzem bo jak tak puchnie i boli to nie ma sensu się męczyć. Daj znać co i jak? Jak tam justin00? Wszystko u Ciebie oki dziewczyno?
  • Vojlka jak u fryzjera? To dobry pomysł - na mnie takie rzeczy działają dobrze. zamierzam sie zapisać do manicurzystki - dostałam od koleżanek kupon na tę usługę;) Nie denerwuj sie czekaniem, spróbuj tam zadzwonić na koniec dnia lub może rano zaraz przed rozpoczęciem pracy - u mnie to zawsze działa:):)
  • 9 lat temu
    Anka,masz rację, czekanie jest dobijające.Myślę,źe moźe nie było sensu jeździć na prywatną wizytę.Lekarz sympatyczny,ale trudno się z nim skontaktować. Pewnie i tak wszystko pójdzie w swoim czasie.
  • 9 lat temu
    Vjolka Odbierze i będzie dobrze :-).Wiem ,że ta niepewność jest straszna i to cholerne czekanie.Najlepiej byłoby tak ,:dowiadujesz się wycinaja od razu i nie myślisz tyle :-)
  • 9 lat temu
    Cholera dzwonie,nie odbiera... A na głowie wariacja:-D
  • I.wanna smaruje właśnie maścią z kasztanowca i nie przechodzi. Ale w piątek podejdę do rodzinnego raz ze po skierowania dwa z ta nogą. A jak Ty się czujesz?? Vjolka bardzo dobry pomysł fryzjer :) A jak tam dzwoniłaś już do dr??
  • 9 lat temu
    Vjolka tak trzymaj !Nowa fryzurka, jakiś ciuszek, nie pozwól żeby chorobsko Tobą rządziło :-)
  • 9 lat temu
    Iwanna,dokładnie tak ja piszesz.Piwo i film na wieczór. Dzisiaj idę do fryzjera.
  • Hej Kobietki. Napisałam sie napisałam i coś mi maila wcięło. dlatego teraz będzie krócej. Vjolka zły nastrój może być powodem hormonów - ale i podświadomym lękiem o przebieg choroby. Ja się przed szpitalem bardzo denerwowałam. Ale przed wszystkimi udawałam że jest git. Może tak jest i z Tobą, może relaksik - coś co lubisz, sprawia Ci przyjemność - mnie kąpiel w ciepłej wodzie przy świecach i kieliszek wina do tego bajka - może spróbuj Troche pomoże. A my tu Cię za uszy będziey ciągnąć kalmara - jak sie czujesz? jak stopy - wydaje mi się że to kwestia upałów ale może lepiej sprawdzić u lekarza jak nie przejdzie. spróbuj moźe maści na ciężkie stopy - chłodzące, działają przeciwzapalnnie i przynoszą ulgę - z kasztanowcem.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat