Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Rany,Kalmara chodzę dzisiaj spanikowana,rozgoryczonya itd chce mi się wyć.Tak cholera dzisiaj mam.
-
To tak jak ja ale jutro po telefonie do dr pewnie nastrój Ci sie poprawi :)
-
Śmiganie na bosaka to samo zdrowie:-D Nastrój huśtawka:-B
-
Vjolka no z czegoś trzeba sie pośmiać ;) A dzięki jedna normalna druga bania :( Cóż jak już w japonki nogę nie włożę to będę na bosaka śmigać ;) A jak u Ciebie nastrój??
-
Oj brzydale jesteście:-D Ja robiłam sobie usg piersi w grudniu, w czerwcu pani ginekolog również badała,trzeci raz nie zaszkodzi ;-)
Kalmara jak dzisiaj stópki?
-
Vjolka już tak bardzo sie nie trzymam kwarantanny bo bym jajko zniosła. Dziś byłam z autem u mechanika, w week jadę na zakupy :) ale tak, w przyszłym tyg kwarantanna sie kończy. Ale i tak muszę po niedzieli do lekarza po skierowanie na tsh i zrobić badania. Będę uważała na kobiety w ciąży i na dzieci :) Myślę że hormony bo jakoś nie wierze żeby mi tak szybko tsh spadło :( Na przyszły tydzień ustawie sie z masażystą może coś gdzieś niech mnie sprawdzi z tą stopą - 10 min kontaktu ze mną chyba mu nie zaszkodzi ;)
Agnes1981 mi tam nikt nie badał moich "maleńst" przed terapia radiojodem ;) Ale do dr z takim nazwiskiem w ciemno bym szła ;)
-
Kalmara
Mnie dr Rozkosz w listopadzie przyjmował na terapię radiojodem. Smialysmy się z dziewczynami wtedy, że pod jego gabinetem były tylko młode kobiety. Serio starsze panie przydzielone były do innych lekarzy ;) Bardzo. ..bardzo dokładnie badał nasze piersi ;)
-
Kalmara, zrób dla stóp zimną kąpiel,moźe troszkę opuchlizna zejdzie.
Wisielczy nastrój sprawką hormonów?Czy kwarantanna Twoja kończy się w przyszłym tygodniu?
-
Jakby co użarło to by druga nie była też napuchnięta. Właśnie to tak dziwnie wygląda jedna mega bania a druga tylko delikatnie spuchnięta :/ Nic nie robiłam tyle co trzymam wyżej by krążenie poprawić. Bo wszystko jakoś u mnie ostatnio na nie :(
Podziwiam że rękodzieło bo ja to cierpliwości nie mam :D Oby dr Rozkosz (jak to fajnie brzmi B) ) ustalił w miarę wczesny termin :) tylko właśnie okres urlopów :/
-
Miało być zabijam :-)
A może Cię coś użarło w nogę?
W środę mam dzwonić do dr Rozkosza czy sprawdzili moje szkiełko,14 konsultacja...ciekawe czy na wakacjach mnie pokroją...
Maluję drzwi, takie rękodzieło ;-)