Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • Witaj Iza76, cieszymy sie ze z nami jesteś::): ) ja nie mam tarczycy od dwóch tygodni więc na razie cieżko mi sie wypowiadać. Z tego co dziewczyny tu pisały to niestety norma bóle kości i kręgosłupa
  • Vjolka dobrze że sobie poprawiłaś nastrój- od razu czuć że Ci lepiej:):) I tak trzymać, nie damy Ci się tu smucić, prawda dziewczyny???? Ja czuję sie całkiem dobrze, choć mam jakiś wilczy apetyt. Nie miałam tego wcześniej. Może zajadam stresy a może to kwestia nie leczenia hormonami. Dziwne, Wy dostałyście leki od razu po wyjściu ze szpitala a mnie nic nie kazali brać. mam nadzieję że to otępienie, roztargnienie i to że spać nie mogę minie po lekach. poza tym jest naprawdę oki, o dziwo już nie jestem słaba ciągle. Coś wiecie co z Justin00???
  • 9 lat temu
    Cześć Izaa, ja jeszcze mam tarczycę, a wszystkie stawy mnie bolą.Jakaś babeczka się odezwie,bo tu każdą coś boli;-) I dobrze, że nas znalazłaś.W kupie raźniej :-)
  • 9 lat temu
    Anka,żebyś wiedziała :-D
  • 9 lat temu
    czy jest tu ktoś co leczy się w poznaniu
  • 9 lat temu
    cześć dziewczyny ...całkiem przypadkowo was znalazłam ale to najlepsza rzecz jaka mogła mi się teraz zdarzyć .29 lipca ide na drugie jodowanie jestem tydzień po odstawieniu leków nosi mnie ale to nie problem powiedzcie czy wy też macie problem z bólem nóg od kąt półtora roku temu wycieli mi tarczyce często mnie bolą ale teraz to już stało się to uciążliwe..czytając co piszecie poczułam że nie jestem sama .. pozdrawiam was dziewczyny ...
  • 9 lat temu
    A to swintuch :D :D
  • 9 lat temu
    No i nie odebrał:| Spróbuję jutro.
  • 9 lat temu
    Iwanna,u fryzjera szaleństwo;-) a pazurki to mi się właśnie połamały;-) Iwanna,właśnie jak samopoczucie? Spróbuję zadzwonić...
  • I.wanna a jak Ty się czujesz??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat