Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Vjolka
Wydaje mi się, że prywatnie w Gliwicach nie ma sensu wszystko jest skomputeryzowane i swoje trzeba odczekać.Też na poczatku myśleliśmy prywatnie,ale jak trochę pojezdzilismy z synem to widzę,że na tym etapie to szkoda czasu na prywatne wizyty .Pozdrawiam cieplutko wszystkie mile forumowiczki :-) dziewczyny Wy jesteście najlepszymi psychologami na tym forum :-)
-
Iwanna, lekarz się nie odezwał.
Nie wiem, czy któraś z Was jeździła na prywatną wizytę do Gliwic i czy to miało jakieś znaczenie w leczeniu szpitalnym.Z drugiej strony każdy pacjent jest taki sam.
Co do psychoonkologa, pisałam zaraz po diagnozie do rak n roll i dostałam odpowiedź po półtora tygodniu.Lepiej znaleźć psychologa w miejscu zamieszkania.Kiedyś chodziłam na terapię w załamaniu nerwowym i bardzo mi pomogła.Na razie to forum mi pomaga,tzn Wy mi pomagacie:-)
-
mój jedyny nałóg to słodycze :D
-
I.wanna Tak byłam u lekarza zlecił badania z krwi. Po niedzieli zrobię. Podejrzewa albo zakrzepice żył albo efekt niedoczynności. Zrobię wyniki będę wiedziała :) Na chwilę obecną się nie nakręcam :)
A ja Wam powiem że ten radiojod sam w sobie dobry - od izolatki nie chce mi się słodkiego B) a przed to normalnie wszystko co słodkie bym pochłonęła ;)
-
Moja szefowa współpracuję z fundacją Rak n'rol. Zbieramy włosy dla Pań leczących się onkologicznie. Miałyśmy kilka warsztatów dla kobiet po raku, takie motywujące. Były przedstawiciele z fundacji, psycholog i my jako Relax :-D czyli fryzjer i kosmetyczka.
Ja czytałam książkę Boskie Matki, którą wydała fundacja o kobietach, które będąc w ciąży dowiedziały się o raku. Warta przeczytania.
-
Vjolka wywiad jest super z Magdą Prokopowicz ale książka jeszcze lepsza- warto ją przeczytać. Bo wypowiada sie tam i sama chora, i jej partner i psychoonkolog. Swoją drogą rozważam taką wizytę, bo powiem szczerze że mam problem chyba z akceptacją tej sytuacji - nie dopuszczam do siebie uczuć.....musze być dzielna nie:) A nie o to chodzi. Czytałam że Fundacja Rak'n'Roll (włanie ta Magda Prokopowicz była założycielką tej fundacji a teraz ma być o niej film) ma takie psychoonkolożki i w CO w kraju też są:) wyslałam nawet maila ale do dziś nie dostałam odpowiedzi - więc sugeruję zainteresowanym kontakt telefoniczny:)
-
Vjolka wywiad jest super z Magdą Prokopowicz ale książka jeszcze lepsza- warto ją przeczytać. Bo wypowiada sie tam i sama chora, i jej partner i psychoonkolog. Swoją drogą rozważam taką wizytę, bo powiem szczerze że mam problem chyba z akceptacją tej sytuacji - nie dopuszczam do siebie uczuć.....musze być dzielna nie:) A nie o to chodzi. Czytałam że Fundacja Rak'n'Roll (włanie ta Magda Prokopowicz była założycielką tej fundacji a teraz ma być o niej film) ma takie psychoonkolożki i w CO w kraju też są:) wyslałam nawet maila ale do dziś nie dostałam odpowiedzi - więc sugeruję zainteresowanym kontakt telefoniczny:)
-
ja jestem z rocznika 77:) więc podobnie ale w zasadzie wiek tu nie ma żadnego znaczenia.
-
magdencja - mamy najelpszego z możliwych nowotworów więc mozemy dożyć późnej starości i TEGO SIĘ BĘDZIEMY, TRZYMAĆ. mamy siebie, to forum i możemy się wzajemnie wspierać. Dzięki dziewczyny bo mnie też to forum na nogi postawiło.
Też mam takiego lenia - aktualnie staraznie się obijam - jestem 13 dni po operacji wycięcia tarczycy i tak się tym zasłaniam. w dodatku jeszcze mam wilczy apetyt i niestety brak sił
-
bułka601 - dzięki za info o FB - wbijam do Was mój login na FB to "Ika Ba"
Vjolka i jak odpowiedział Ci ten lekarz, oddzwonił itp?
kalmara -jak dziś nogi? Byłaś chyba dziś u lekarza prawda ? Co tam?