Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Vjolka delikatnie napuchnięte ale byłam u masażysty co też nastawia. W biodrze coś mi sie poprzestawiało i to poszło podobno na nogę. Delikatnie nastawił na ile mógł. Powiedział że za pól roku mam przyjść to mnie ustawi bo jestem cała w cały świat poprzestawiana :( Niby delikatnie to robił a chodzę bardziej połamana ale to norma 2 dni i przejdzie :)
-
-
Kto pyta nie błądzi ;-)
Anka powodzenia i spokoju jutro:-)
Kalmara jak nóżki?
Iwanna jak samopoczucie?
-
Z późniejszym terminem nie powinno być problemu, na szybszy raczej bym nie liczyła. Mają zawsze jakiś zapas na tzw. ciężkie przypadki wymagające szybkiego działania, ale ...
-
Jadę jutro :DPani chirurg byla bardzo miła i mozesz spróbować poprosić o szybszy termin ze względu na urlop męża :D może się uda
-
Dziękuję :-) W jaki dzień jedziesz z synem?
-
Mialo być że za każdym razem czekaliśmy w tych kolejkach :D
-
Vjolka
U nas bylo tak :po biopsji bylismy na konsultacji u pani chirurg ,ktora ustalila termin operacji ,potem za 2tygodnie ba konsylium musielismy jechac i zostal podtrzymany termin operacji, ktory byl 2 tyg.po konsylium za kazdym razem .Przed przyjeciem do szpitala też jeszcze byly badania i wizyty u lekarzy a potem to już szybko poszlo i wypis do domku :D
-
Anka nie zwróciłam uwagi jak się nazywa,młoda w krótkich włosach i okularach.Dla mnie sympatyczna.
Mam nadzieję,że na konsultacji chirurgicznej tyle się nie czeka.
Mąż ma urlop do 10 sierpnia, fajnie by było gdyby w tym czasie była operacja.Później wyjeżdża:-(
Kurcze to ja po operacji też będę otumaniona :-/
Rany,wczoraj były dziewczynki, może miały 12 lat...ale widziałam że były otoczone naprawdę miłą opieką ze strony lekarzy.
-
Vjolka to już bliżej jak dalej :)
Moje drogie, a powiedzcie mi czy mogę prosić lekarza żeby później zrobił mi operacje?? wizytę mam 21 lipca, a od 2 sierpnia mamy zarezerwowane wakacje nad morzem i będę już na miejscu po 15 sierpnia. Czy lekarze nie będą mieć pretensji, że przesuwane termin?