Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Vjolka
no właśnie nie potrafię jednoznacznie wywnioskować z tej karty konsultacyjnej co z tym oznaczaniem tsh :-/ tak jakbym to miała na miejscu zrobić w dzień konsylium, ale z drugiej strony skoro na nim ma zostać potwierdzony termin operacji, a wszystko zależy od wyniku tsh, to już nie wiem
A w ogóle to byłam na konsultacji laryngologicznej i lekarka powiedziała, że do tak poważnej operacji, to opis powinien wykonać mi foniatra, bo to działka sprecyzowana bliżej dla niego. No i dzisiaj właśnie idę.
Od kardiologa i internisty już mam.
-
-
Zespół Policy... czy coś innego?
-
Jak nic sie nie zmieni ( znaczy jak nic nie wyskoczy nie przewidzianego) to 17 sierpnia. Na chwile obecna mam zmienione dawki leków za 2 tygodnie sprawdzenie poziomu tsh, jutro konsultacja u gina odnośnie tego co mi podejrzewa endo i mam pietra :(
-
Kalmara kiedy wracasz do pracy?
-
Mi przesuwała telefonicznie termin jakaś miła babeczka,i mówiła,że mam być około ósmej, rejestracja,oddanie krwi na tsh i do 10 wolne.Jeszcze jutro ogarnę laryngologa. Tsh teź robiłam w miejscu zamieszkania, bo tak zrozumiałam z karty,więc nie wiem, czy będą powtarzać, bo hormony zawsze miałam ok.Przypuszczam, źe w dzień konsylium trochę się naczekamy:-/
-
Mi przesuwała telefonicznie termin jakaś miła babeczka,i mówiła,że mam być około ósmej, rejestracja,oddanie krwi na tsh i do 10 wolne.Jeszcze jutro ogarnę laryngologa. Tsh teź robiłam w miejscu zamieszkania, bo tak zrozumiałam z karty,więc nie wiem, czy będą powtarzać, bo hormony zawsze miałam ok.Przypuszczam, źe w dzień konsylium trochę się naczekamy:-/
-
Gatta
no właśnie jak to jest z tym oznaczaniem TSH w dniu konsylium. Bo ja też mam na karcie konsultacyjnej napisane, że mam stawić się 5 sierpnia, oznaczyć tsh i przedstawić konsultacje internistyczną, kardiologiczną, laryngologiczną i EKG. Czyli wynik z tsh jest od razu? i jeżeli coś nie tak to dowiadujemy się na tym konsylium, że termin operacji przesunięty?
-
Witam po długiej przerwie co nie które osoby mnie pewnie pamiętają :) W ramach przypomnienia miałem podwyższone TG do prawie 10ciu w październiku 2014r na PET nic nie wyszło -czysto. Tydzień temu byłem w Gliwicach na TK klatki i szyi ciekawe czy tym razem coś znaleźli 03,08, mam wizytę omówienie wyniku badania.Cczy TG podskoczyło jeśli tak to o ile bo w sumie 10 miesięcy minęło. Dam znać co i jak ;)
-