Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mango
Siedzieliśmy prawie do13.Sama dopytalam o RTG pluc , a wizyta trwała 5minut :D
-
Aha Anka50 i jeszcze jedno pytanie: Czy na tym spotkaniu powiedziała Wam o wyniku RTG płuc?
-
Ja mam wpisaną konsultację kardiologiczna, bo mam wadę wrodzoną, miałam operowane serce. Jezeli jest wszystko OK, to wystarczy przedstawić EKG tak jak macie napisane.
Anka50
Dzieki za wyjaśnienie odnosnie badania tego tsh. A powiedz mi jeszcze ile spędziliście czasu w Klinice w dniu tego konsylium? Dlugo czekaliscie na tą rozmowe z Onkolog?
-
maximos pamiętam twoją historię - wszędzie czysto a tg w górę ,3 08 już blisko trzymam kciuki za pomyslne wyniki i koniecznie odezwij się :)
-
Zosik
Jeszcze odnośnie diety na wypisie z Gliwic ma stosować dietę bezmleczna .aby nie utrudniać wchłaniania wapnia :D
-
Zosik
Mój 17letni syn ma problemy z wapniem.Łyka 6razy 1000calperos dziennie.Napadu tezyczki już nie ma ,mial zaraz po wycięciu tarczycy.Gliwicach nie musi odstawiac hormonu przed jodem bo dostanie zastrzyki.Mam nadzieję,że i Tobie i Jemu unormuje się to wapno.Glowa do góry :D
-
Dzień dobry, czy ktoś z obecnych na forum zmaga się z ciągłymi wahaniami poziomu wapnia? Podobno mam przytarczyce, ale odkąd 2 dni po wyjściu z szpitala w kwietniu zeszłego roku, kiedy dostałam pierwszą tężyczkę ciągle zmagam się z wahaniami poziomu wapnia. Przy okazji brania tak wysokich dawek dorobiłam się niedokrwistości. Zdarzają mi się też odrętwienia kończyn, np prawej ręki, lewej nogi. Lekarz w poradni orzekł, że od kręgosłupa, a inny, że jestem za młoda, i to przez te wahania poziomu wapnia. Kiedyś usłyszałam, że potrzeba 2 lat na stabilizację. Czy ktoś miał, albo ma podobny problem?
Pozdrawiam.
-
My tez mieliśmy tylko ekg i laryngologa :D
-
W opisie masz napisane konsultacja kardiologiczna ?ja tylko ekg:-/
-
Mango
Pobiora Ci krew na tsh w Gliwicach i w ogóle nie przejmuj się tym konsylium bo to tak szumie tylko brzmi :D.W sumie spotkaliśmy się z naszą pania onkolog do ktirej jeździliśmy poprzednio na wizyty tylko w innym budynku.Potwierdziła termin operacji i to wszystko :P